”Airbus este în pericol”, susține CEO-ul Guillaume Faury

Șeful celor de la Airbus, Guillaume Faury, a declarat recent că gigantul european este în pericol din cauza incertitudinilor de pe piața aeronautică.

Acesta a spus la un post de radio francez că ”business-ul este în pericol” și ca e nevoie de măsuri imediate pentru a putea readuce compania pe linia corectă de dezvoltare.

În continuare, Faury a afirmat că lucrurile sunt atât de serioase încât se analizează posibilitatea concedierii a zeci de mii de angajați.

”Situația este atât de gravă și suntem în fața unei perioade atât de incerte încât nu cred că cineva poate oferi garanții cu privire la păstrarea locurilor de muncă.”

De fapt, cam asta a fost miza discursului CEO-ului Airbus, împachetarea concediilor colective într-un ambalaj cât mai dramatic.

Se vorbește despre concedierea a 15 mii de oameni, cele mai afectate fiind facilitățile companiei din Franța și Germania. Aceste concedieri ar putea duce la mișcări importante în economiile celor două țări, dar și la proteste masive.

Industria este însă departe de revenire, cererea pentru avioane scăzând mai drastic decât cea pentru biletele de avion.

Chiar dacă nu a avut problemele rivalilor de la Boeing, Airbus se confruntă cu prăbușirea comenzilor noi și cu un val de anulări și eșalonări pentru cele deja semnate.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x