Aviație în vremea coronei | Tot mai mulți ”granzi” se tem de faliment

Criza provocată de pandemia de coronavirus a afectat industria aviatică la un nivel fără precedent în istorie, ceea ce face ca inclusiv șefii companiilor foarte mari să tremure cu gândul la un posibil faliment.

Alex Cruz, CEO-ul celor de la BA, a transmis recent un mesaj celor 45 de mii de angajați cu titlul ”Supraviețuirea British Airways” în care atrage atenția că, în ciuda susținerii de care beneficiază, compania are viitorul periclitat de situația actuală.

Potrivit lui Cruz, operatorul britanic se confruntă cu ”o presiune imensă” chiar dacă balanța contabilă este pozitivă, iar grupul IAG, cel care deține compania, a anunțat că o va sprijini.

”Unii dintre noi au lucrat în aviație și în timpul crizei financiare globale, în timpul epidemiei de SARS și dupa 11 Septembrie. Ce se întâmplă acum din cauza COVID-19 este mai serios decât oricare dintre aceste evenimente. Este o criză de proporții globale ca niciuna pe care am cunoscut-o până acum”, se arată în memo-ul transmis de Cruz și obținut de Financial Times.

BA a recurs la măsuri drastice pentru a limita pierderile, inclusiv suspendarea unor rute și parcarea avioanelor pentru perioade lungi.

”Sunt măsuri fără precedent. Vă rog să nu subestimați cât de serioasă este această problemă pentru compania noastră.”

În cadul aceluiași mesaj, Cruz a anunțat că BA va fi nevoită să concedieze personal, însă nu a fost avansat vreun număr al celor la care se va renunța.

Probleme și la Delta

Americanii de la Delta se înscriu și ei în aceeași notă. CEO-ul Ed Bastian le-a transmis angajaților că discută inclusiv cu guvernul federal despre modalități de a păstra capitalul în condițiile în care anulările biletelor le depășesc pe cele ale rezervărilor în următoarea lună.

”Viteză scăderii cererii este una pe care n-am întâlnit-o niciodată. Și am văzut multe în cariera mea.”

Printre măsurile luate de Delta pentru a reduce pierderile se numără suspendarea unor curse, parcarea a 300 de avioane pe termen mediu și întârzierea preluarii aparatelor noi ce trebuie livrate în acest an.

Tremură și Lufthansa sau Air France – KLM

Nici Lufthansa sau Air France – KLM nu o duc mai bine în această perioadă.

CEO-ul germanilor a transmis că două treimi din flotă va rămâne la sol, iar un plan de tăiere drastică a cheltuielilor este deja pus în aplicare.

La grupul franco-olandez se vorbește despre o ”criză fără precedent” și se discută despre un plan de prezervare a lichidăților.

Este cât se poate de clar că această criză este fără precent pentru industrie și că nimeni nu știe exact ce se va întâmpla pe viitor. Se fac previziuni și se apelează inclusiv la guverne pentru reasigurări privind linii de finanțare în cazul în care acestea vor fi necesare.

Marea problemă este incertitudinea. Nu este clar când anume pandemia va putea fi ținută sub control și, în continuare, nu este clar care va fi reacția pasagerilor, dacă aceștia vor avea încredere să zboare din nou spre anumite destinații.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of