Avioanele Boeing 737 Max ar putea reveni la zbor până la finalul anului

Flota mondială de avioane Boeing 737 Max ar putea reveni în aer până la finalul acestui an. De mai bine de un an şi jumătate sunt consemnate la sol aceste aparate ca urmare a două tragedii provocate de erori de proiectare a unor sisteme avionice.

După efectuarea unor zboruri test pentru a urmări implementarea unor măsuri de siguranță, Patrick Ky, directorul executiv al EASA, spune că Max-urile s-au descurcat bine.

„Pentru prima dată într-un an şi jumătate pot spune că se vede finalul lucrărilor la aceste aparate”, a declarat Ky potrivit Reuters.

El a mai spus că se aşteaptă ca agenția europeană să ridice interdicția pentru Max-uri după cea americană şi a avansat luna noiembrie ca termen pentru aceasta decizie.

De asemenea, la insistențele EASA, Boeing va implementa un sistem de supracontrol a MCAS-ului, sistemul responsabil pentru cele două accidente mortale.

Astfel, MCAS se va baza pe datele de la ambii senzori ai unghiului de atac, nu doar pe unul ca până acum. În plus, va exista un al treilea senzor electronic ce va corela toate datele şi va putea bloca activarea sistemului.

Pentru zborurile comerciale cu 737 Max mai avem de aşteptat. După ridicarea interdicțiilor continentale fiecare operator al acestui tip de avion trebuie să se adreseze regulatorului național. Iar apoi este nevoie de pregătirea echipajelor.

Prin urmare, un termen mai al reluării zborurilor comerciale cu 737 Max este primul trimestru al anului viitor.

Chiar şi aşa, sunt şanse mari să vedem Max-uri în zbor în Europa chiar din decembrie.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x