Avioanele Boeing 737 MAX vor avea nevoie de cel putin 100 de ore de lucrari de intretinere pentru a reveni la zbor

Fiecare avion din familia Boeing 737 MAX va avea nevoie de cel putin 100 de ore de lucrari tehnice inainte de a reveni la zbor, asta dupa ce interdictia pentru aceste aparate va fi ridicata.

Trei mai companii americane, American Airlines, United Airlines si Southwest estimeaza ca vor avea nevoie de 100 pana la 150 de ore de munca pentru fiecare aparat in parte pentru refacerea capacitatii de zbor si a incarca in computere noul soft dezvoltat in ultimele luni pentru familia MAX.

Lucrarile includ schimbarea fluidelor, verificarea motoarelor si uploadul softului, insa nu includ pregatirea echipajelor, o categorie pentru care se insista extrem de mult.

Cei de la Boeing nu au comentat inca pe marginea estimarilor companiilor, insa au dat asigurari ca echipele proprii de tehnicieni lucreaza cu cele ale operatorilor pentru a stabili programul optim de mentenanta.

Cum inca nu exista o data certa pentru ridicarea interdictiei de zbor a avioanelor din familia MAX, este de asteptat ca si costul repunerii lor in functiune sa creasca si nu este clar daca operatorii sau Boeing vor achita nota de plata.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x