Blue Air a cumparat Air Moldova

Operatorul roman Blue Air a preluat oficial compania nationala din Republica Moldova, Air Moldova.

Agentia Proprietatii Publice de la Chisinau a anuntat rezultatul licitatiei pentru privatizarea Air Moldova, una castigata de compania Civil Aviation Group S.R.L., formata din Blue Air si un grup de investitori, operatorul roman detinand participatia majoritara.

Blue Air a platit 2,5 milioane de euro pentru actiunile Air Moldova si s-a angajat sa achite datorii in valoare de alte 59 de milioane de euro.

„În rezultatul concursului comercial de privatizare a complexului patrimonial unic – Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova”, anunțat în Monitorul Oficial al Republici Moldova nr. 277 – 284 din 27 iulie 2018, Comisia pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice, instituită prin Hotărârea Guvernului nr.919 din 30 iulie 2008 a desemnat câștigător al concursului compania Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei”, se arata in comunicatul APP.

Blue Air a confirmat apoi oficial preluarea operatorului national de la Chisinau.

“Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air și ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internațional ne oferă prilejul de a contribui cu experiența noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor și prima opțiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii și pentru piața de muncă locală, pentru turism și, la modul general, pentru comunitate”, a declarat Marius Puiu, directorul general Blue Air.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând cca 50% din transporturile aeriene de pasageri și are conexiuni cu țările din Comunitatea Statelor Independente și din Uniunea Europeană. Air Moldova deține 2 aeronave Airbus A320 (180 de locuri), 2 Airbus A319 (150 de locuri) și 3 Embraer (114 locuri).

APP a transmis si faptul ca noul proprietar s-a angajat sa deschida noi rute incepand chiar din 2019, in timp ce din 2021 ar fi prevazute zboruri peste Ocean, spre Statele Unite si Canada!

„Conform Strategiei de dezvoltare a Companiei Air Moldova, ”Civil Aviation Group” S.R.L. urmează să lanseze 7 rute noi până la finele anului 2019 şi 4 rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China şi zborurilor pe distanțe medii.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x