Boeing a cumparat divizia comerciala a Embraer

Gigantul Boeing a achizitionat divizia comerciala a producatorului brazilian Embraer pentru 4,2 miliarde de dolari.

Noua entitate se va numi Boeing Brasil – Comercial si va fi detinuta in proportie de 80% de compania americana si 20% de cea braziliana. In plus, in afacere a fost inclus si un nou joint-venture ce va avea ca obiectiv comercializarea avionului de transport KC-390 din care Boeing va detine 49%.

Embraer nu va disparea de pe piata aeronautica mondiala, urmand a activa in continuare prin diviziile militara, executiva si agricola.

In ceea ce priveste viitoarea Boeing Brasil – Comercial, compania ce mosteneste toate produsele diviziei civile a Embraer, nu se cunosc inca detalii clare cu privire la rebranding.

Este insa cert ca Boeing a actionat in acest caz ca replica la achizitia de catre Airbus a liniei si licentei pentru CSeries, de la Bombardier, familia rebranduita in A220 avand deja un oarecare succes pe piata.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
viorel Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
viorel
Guest
viorel

incet incet dispar concurentii. embraer, bombardier, antonov au disparut. mai raman rusii, dar timid de tot si chinezii care sunt sublimi dar lipsesc cu desavarsire. de aici si pana la monopol este doar un pas. si rezultatul? erori tehnice, b787, a380.