Boeing a incheiat zborurile test pentru noul soft de pe 737 MAX

Boeing a anuntat prin vocea CEO-ului Dennis Muilenburg ca a finalizat zborurile test pentru noul pachet de soft destinat avioanelor din familia 737 MAX, consemnate la sol de doua luni.

Au avut loc 120 de zboruri ce au totalizat 203 ore de zbor pentru aceasta faza a testelor.

De asemenea, majoritatea clientilor de 737 MAX au fost informati cu privire la progresele facute si au aflat cum functioneaza noul soft printr-o serie de sesiuni in simulator.

Urmeaza acum certificarea noului soft, in prima faza din partea FAA – Federal Aviation Administration – numai ca nu exista un program pentru acest lucru, astfel ca nu este inca foarte clar cat timp va dura intreg procesul.

In acelasi timp, FAA a actualizat standardul de pregatire al pilotilor asigurandu-se de aceasta mult mai bine decat in trecut ca acestia inteleg sistemul MCAS – manoeuvring characteristics augmentation system – stiu cum functioneaza si stiu cum sa corecteze toate erorile ce pot aparea.

Este de asteptat ca din aceasta vara avioanele din familia 737 MAX sa revina la zbor in lumea intreaga, iar Boeing sa reia livrarile catre clienti.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cristian

De ce nu exista un buton de inchidere al sistemului MCAS ??? Iar pilotii ar putea trece la pilotare manuala. Sau nu se pricep sa piloteze avionul la modul manual ????

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x