Boeing a prezentat fara fast primul 737 MAX 10

Fara fast si avand ca invitati angajatii companiei, Boeing a prezentat recent primul 737 MAX 10 la uzina companiei din Renton, Washington.

Cel mai mare avion din familia 737 MAX, ce poate avea pana la 230 de locuri, a fost scos din hangar in fata catorva mii de angajati ai Boeing.

Iar la nivel declarativ accentul n-a mai fost pus pe comenzi sau economie, ci pe… siguranta. Asta pentru ca MAX-urile sunt in continuare oprite de la zbor in intreaga lume, Boeing lucrand inca la corectarea greselilor grave de proiectare a sistemului MCAS.

“Ziua aceasta nu este doar despre un nou avion. Este despre oamenii care l-au proiectat, construit si sprijinit. Concentrarea intregii echipe pe siguranta si calitate demonstreaza angajamentul pe care l-am luat fata de companiile aeriene ce ne sunt clienti si fata de fiecare persoana ce zboara cu un Boeing”, a declarat Mark Jens, vicepresedinte Boeing si manager al proiectului 737.

In lunile urmatoare noul MAX 10 va fi supus mai multor verificari, urmand ca dupa aceea sa inceapa rulajele pe pista si, dupa ridicarea interdictiei, efectuarea primului zbor.

Boeing spune ca in momentul de fata sunt peste 550 de comenzi si angajamente de cumparare pentru MAX 10, perspectivele fiind totusi departe de proiectii.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of