Boeing amana primul zbor pentru 777X pana in 2020

Boeing 777X va zbura pentru prima data abia la inceputul anului 2020, motivul fiind reprezentat de problemele neprecizate pe care le au motoarele General Electric GE9X.

Gigantul american a transmis recent ca, data fiind aceasta intarziere, este in pericol si estimarea pentru prima livrare a unui 777X, programata pentru finalul anului viitor.

“Programul 777x progreseaza bine in perioada de teste premergatoare zborului. Chiar daca tintim in continuare ca prima livrare sa aiba loc la sfarsitul anului 2020, este un risc semnificativ ca acest lucru sa nu se intample din cauza problemelor motoarelor, care intarzie primul zbor pana in prima parte a lui 2020”, a transmis Boeing.

Informatia vine dupa ce, pe parcursul Paris Air Show 2019, din aceasta vara, oficialii Boeing au insistat ca primul zbor va avea loc in acest an.

General Electric, pe de alta parte, lucreaza la rezolvarea unor probleme descoperite la motoarele GE9X si anunta ca spera ca propulsoarele sa obtina certificarea undeva in toamna lui 2019, insa nu este nimic sigur.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of