Boeing nu mai primeste comenzi pentru 737 MAX

Cele doua tragedii in care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX din ultima jumatate de an, precum si informatiile usor contradictorii cu privire la faptul ca gigantul american nu a oferit pilotilor toate datele despre sistemul MCAS au provocat o scadere pana la zero a comenzilor pentru aceste aparate.

Potrivit informatiilor facute publice de Boeing, in primele doua luni din 2019 au fost comandate numai 10 aparate, iar in martie, luna in care am avut accidentul Ethiopian, au fost zero comenzi pentru 737 MAX.

Comparativ, in primul trimestru din 2018 fusesera comandate nu mai putin de 112 avioane din familia 737 MAX!

Iar problema vizeaza strict aceste aparate pentru ca, global, comenzile totale primite de Boeing au crescut putin in 2019 fata de aceeasi perioada din 2018. Prin urmare, este vorba strict de increderea in 737 MAX, ceea ce pune mari semne de intrebare in privinta viitorului acestui avion.

Flota mondiala de 737 MAX este in continuare consemnata la sol in asteptarea update-ului de soft dezvoltat in aceasta perioada de Boeing. Cele mai recente informatii arata ca omologarea softului ar mai putea dura doua luni, ceea ce inseamna ca pierderile se aduna pentru companiile care au aceste aparate in serviciu, dar nu le pot folosi.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
n_l_g Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
n_l_g
Guest
n_l_g

Daca si-au cautat-o cu lumanarea…
Nu pui automatul sa fie sef peste om, lasi o cale sa preiei controlul. Desi aici n-am inteles de ce nu putea doar sa avertizeze si pilotul sa revina la unghiul normal.