Boeing și FAA au finalizat zborurile de recertificare pentru 737 Max

Boeing și FAA (Federal Aviation Administration) au finalizat, în această săptămână, zborurile de recertificare pentru aparatele din familia 737 Max.

Au fost trei zile de teste, cu un zbor de două ore în cursul zilei de luni, 4 ore marți și o oră și 37 de minute miercuri.

În timpul acestor zboruri piloții și inginerii au testat noul sistem de control dezvoltat de Boeing pentru a rezolva problemele grave ale aparatului.

Producătorul american a refăcut sistemul MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) pentru ca acesta să nu mai fie activat de un singur senzor.

MCAS folosește acum date de la ambele computere de control al zborului și primește informații de la senzori aflați în cele două părți ale aparatului. De asemenea, există modalități de a prelua controlul avionului în cazul activării lui, precum și limitări severe ale activării.

Datele adunate în cele trei zile de teste urmează a fi analizate de FAA, care va reveni probabil către Boeing cu noi solicitări de modificări și ajustări.

Procesul acesta va dura câteva luni de zile, cel mai optimist scenariu vizând revenirea în aer a Max-urilor de jumătatea lunii septembrie.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x