Bucureștiul ar putea avea, în sfârșit, o linie AeroBus spre Aeroportul Otopeni

Read Time:1 Minute, 11 Second

Bucureștiul ar putea avea, în sfârșit, o linie de transport rutier către cel mai mare aeroport al României, Otopeniul, intrând astfel în rândul lumii civilizate.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov a aprobat, în cea mai recentă ședință a Adunării Generale, înființarea acestei noi linii de autobuz ce urmează să facă legătura dintre aeroport și centrul Capitalei.

Conform proiectului, pe noua linie AeroBus ar urma să opereze 10 autobuze moderne, adaptate acestui tip de rută, care vor avea numai 6 stații pentru a facilita parcurgerea rapidă a distanței.

Stațiile vor fi Aeroport ”Henri Coandă” – Sosiri, Piața Presei Libere, Piața Victoriei, Piața Romană, Universitate și Piața Unirii – Horoscop.

În ceea ce privește autobuzele, acestea ”vor fi vopsite în culori ușor vizibile, pentru a se remarca printre alte vehicule de transport și aeroportuare, vor fi inscripționate distinct și vor oferi un confort sporit călătorilor, atât pentru locurile pe scaune, cât și spațiu generos, special delimitat, pentru depozitarea bagajelor. Accesul va fi facil, pentru toate categoriile de călători și pentru bagaje. Autobuzele vor fi dotate cu sistem info-călători minim bilingv (ro-en), prize usb pentru încărcarea dispozitivelor electronice la fiecare rând de scaune, aer condiționat, climatizare.”

Acum, de când vom avea linia asta de AeroBus în București? Nimeni nu știe!

Contractul pe 10 ani va fi acordat unui operator privat prin procedură competitivă. Un soi de licitație. Care nu știm când va avea loc.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Avioanele chinezești încep să iasă în lume
Next post Ungaria își modernizează flota de avioane Gripen
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x