Calea de rulare Delta a Aeroportului Otopeni a fost modernizată

Read Time:1 Minute, 31 Second

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare și recepția căii de rulare ”Delta”.

28 de milioane de lei au costat lucrările ce au durat 8 luni.

”Începând de luni, 13 iulie 2020, Aeroportul Internațional Henri Coandă București dispune din nou de calea de rulare ”Delta”, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare, întreaga structură rutieră fiind înlocuită, iar acostamentele și racordurile cu pista 1 (08R-26L) și cu alte căi de rulare fiind lărgite pentru conformarea cu cerințele Regulamentului (CE) 139/2014.

Calea de rulare ”Delta” are o lățime portantă de 23 metri, fiind încadrată de acostamente de 10,50, respectiv 7,50 metri lățime; după modernizare, calea de rulare are PCN (Pavement Classification Number) 83, identic cu cel al pistei 1. A fost modernizată totodată și instalația de balizaj. Ca urmare a modernizării, această cale de rulare poate asigura rularea fără restricții a aeronavelor de categorie E (s-a luat în calcul avionul Boeing 777-300).

Lucrările pentru obiectivul ”Reabilitare cale de rulare Delta cu ridicarea PCN – ului la nivelul PDA1 (inclusiv intersecţia Delta – Papa – Charlie şi supralărgiri în zonele de inflexiune) si instalatiile de balizaj aferente”, cu valoarea totală de 28 milioane lei (proiectare și execuție), au durat 8 luni, dintre care 2 luni proiectarea și au fost finalizate la termenul prevăzut în contract.

Prin finalizarea și darea în exploatare a căii de rulare ”Delta”, pista 1 va putea fi folosită la întreaga capacitate. Totodată, pot începe lucrările de modernizare la pista 2 (08L-26R), în valoare de 127,4 milioane lei, lucrări contractate în iunie 2019 și a căror execuție urmează să dureze 8 luni (proiectul tehnic este deja în curs de recepție); pe perioada acestor lucrări, întreg traficul de pe aeroport poate fi preluat de pista 1”, se arată într-un comunicat al CNAB.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Bucureștiul va fi survolat de avioane militare pe 14 și 16 iulie
Next post Primul contract pentru F-15 EX
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x