Cel mai mare avion de pasageri din lume iese din productie

Cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, va iesi din productie in numai doi ani din cauza lipsei de interes a operatorilor aerieni.

Gigantul aero european a anuntat ca va opri productia lui A380 in anul 2021, atunci cand vor fi livrate ultimele aparate catre cel mai important client, Emirates.

De altfel, Emirates si-a si redus ultima comanda, urmand a mai receptiona numai 14 „super jumbo” in urmatorii doi ani.

Soarta lui A380 era pecetluita de ceva vreme, avionul fiind prea scump de operat in contextul cresterii pretului la combustibil si, mai ales, al aparitiei pe piata a unor concurenti care reduc mult din costuri.

Au existat discutii despre o varianta Neo, care ar fi venit cu propulsoare mai economice, greutate redusa si care ar fi facut ca aeronava sa zboare mai ieftin, insa costurile de cercetare si dezvoltare nu erau justificate de interesul redus din piata.

Raman controverse cu privire la succesul programului, care a inghitit foarte multi bani si care a livrat mult sub asteptarile initiale.

Totusi, se pare ca Airbus nu a pierdut bani cu acest avion, ci numai ca nu a realizat profitul asteptat la demararea proiectului.

A380 va mai zbura inca multi ani si nu este exclus ca, pe viitor, sa devina un aparat dorit pe piata low cost intercontinentala datorita numarului mare de pasageri pe care ii poate transporta.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
psycho

totuși nu inteleg pe ce calcule au iesit ei cu acest avion pe piață.
s-au schimbat atât de repede si drastic nevoile companiilor si ale calătorilor?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x