Cu trenul la Aeroportul Otopeni

Read Time:1 Minute, 31 Second

E oficial, oameni buni, putem ajunge cu trenul la Aeroportul Internațional Henri Coandă – București! Primele garnituri au făcut legătura între Gara de Nord și aeroport în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Nici nu mai contează că e o lucrare pe care trebuia să o avem de acum 20-25 de ani, una de bun simț pentru orice oraș european, anume legătura dintre gară, eventual metrou, și aeroport. Nu mai contează nici că inaugurarea s-a făcut cu vreo 6 luni de întârziere. Important e acum că există și că e funcțională.

Trebuie spus că pe această rută operează 3 companii: CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.

Așa cum era normal, prețul biletului este același pentru toate companiile, adică 4 lei per călătorie. Decent? Extrem de decent! 1 euro să ajungi de la aeroport în oraș nu prea e nicăieri.

Călătoria este estimată să dureze între 20 și 25 de minute, însă în prima zi au existat întârzieri de peste 30 de minute. Oficial, este vorba despre probleme tehnice normale pentru o linie nouă, ce vor fi remediate rapid. Să vedem!

Trenurile. CFR spune că are 42 de trenuri pe această rută, 20 care vor circula între orele 00:00 – 10:16 şi 22 de trenuri care vor circula între orele 14:30 – 00:00. Regio Călători va avea 20 de trenuri, dintre care 12 vor circula în intervalul 21:50 – 5:36 şi 8 între orele 9:50 – 14:56. Transferoviar Călători va avea 10 trenuri, dintre care două vor circula între orele 2:30 – 3:36, şase între orele 10:30 – 14:16 şi două în intervalul 20:30 – 21:36.

Acum am vrea să aflăm de la voi dacă ați folosit deja trenul și dacă e un mijloc de transport mai bun decât clasicul autobuz sau taxi/uber/bolt/etc.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Cum vrea Ryanair să profite de criza provocată de pandemia de COVID-19
Next post Avioanele IAR-99 Standard vor fi modernizate cu israelienii de la Elbit
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x