Cum încearcă Airbus să profite de criza industriei aeronautice

Gigantul Airbus pare că a găsit o soluție pentru a trece cu bine peste criza industriei aeronautice, ba chiar să facă și ceva profit. CEO-ul companiei, Guillaume Faury, militează pentru înlocuirea avioanelor vechi cu unele noi prin intermediul ajutoarelor guvernamentale.

Șeful producătorului european de avioane a acordat recent un interviu pentru Politico în cadrul căruia a vorbit despre acest… plan.

El își dorește o schemă de suport financiar, fie comunitară, la nivelul UE, fie guvernamentală, prin care operatorii aeriani să primească sprijin la cumpărarea avioanelor noi. Ar câștiga astfel toată lumea: Uniunea care vrea reducerea nivelului de emisii, companiile care ar avea avioane moderne și economice și, evident, Airbus, care ar avea comenzi în această perioadă neagră pentru industrie.

”E un nivel scăzut al cererii, așa că avem nevoie de mai puține avioane. Ar trebui să le retragem pe cele vechi, care consumă mult și care cresc nivelul de emisii, și să sprijinim tranziția către avioane noi printr-o schemă de suport. Credem că putem face asta în Europa. Ar ajuta companiile să renunțe la avioanele vechi și să ia altele noi în loc să le readucă pe cele vechi în serviciu”, a spus acesta.

Faury a lansat și un avertisment pentru companiile aeriene pe care vrea să le ajute.

Discuția a plecat de la faptul că mai mulți operatori au renunțat la aparate comandate în urmă cu ani de zile, iar șeful Airbus spune că ar putea apela chiar la instanțe pentru a stopa aceste practici.

”Este un moment bun pentru a vedea ce înseamnă o relație. Când au semnat contractele și-au luat un angajament, așa cum am făcut și noi cu subcontractorii noștri. Unele companii nici nu au răspuns apelurilor noastre, nu știau ce să ne spună.

Procesele vor fi, sperăm, excepții pentru că întotdeauna încercăm să găsim soluții înainte de a ajunge în instanță. Dar dacă o companie, și asta se întâmplă, nu are altă opțiune decât să renunțe la contract și nu propune ceva mai bun sau măcar ceva, iar noi nu suntem dispuși să facem asta, atunci procesele vor avea loc.”

Cum vi se par declarațiile șefului de la Airbus?

Ar fi ok un plan de ajutor financiar pentru companiile care cumpără avioane noi?

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
serban pascu

Depinde din ce pucnt de vedere este privit. In Romania se pare ca AIRBUS nu are sanse sa vanda avioane noi. Noi suntem frati pana la moarte cu americani. Saveem cand vor veni BOIENG-urile comandate si de TAROM si de BLUE AIR.
A nu se intelege ca a-si avea ceva cu BOEING sau AIRBUS.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x