Cum vor rușii să repare singuri avioanele Airbus și Boeing

Sectorul aviației civile din Rusia este afectat puternic de sancțiunile occidentale, iar Moscova a decis naționalizarea avioanelor pe care companiile locale le aveau preluate în leasing. Acum, autoritățile ruse optează pentru mentenanța in house a aparatelor occidentale.

A-Technics, parte a grupului Aeroflot, a obținut o extindere a certificatului FAP-285 pentru mentenanța avioanelor produse de Boeing și Airbus.

Asta înseamnă că subsidiara Aeroflot poate, măcar la nivel formal, să asigure de acum operațiunile de mentenanță pentru aparate ca Boeing 737NG, Boeing 747-400, familia Boeing 777, familia Airbus A320 și pentru Airbus A350.

Sigur că rușii sunt mândri de această mare realizare și că vor face o treabă foarte bună. Asta spun, da.

Altfel, sunt serioase semne de întrebare cu privire la viitorul imediat al sectorului aviației civile ruse.

Sancțiunile impuse Moscovei au blocat cu efect imediat transferul de avioane, de piese de schimb pentru ele, dar și de servicii de mentenanță sau asigurare.

În plus, companiile de leasing au solicitat returnarea avioanelor aflate sub contract cu operatorii aerieni ruși, iar cele care sunt ”prinse” pe aeroporturi străine sunt ”arestate” imediat.

De aceea, companiile ruse au suspendat majoritatea curselor externe, singura destinație din afara federației ce este încă activă fiind Belarusul.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ion Valcu

si cat dureaza pana incep rusii sa are taigaua siberiana cu avioanele civile?
plus ca presupunem ca rusii vor sa zboare in viitor in spatiul aerian european si chiar sa mai si aterizeze.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x