Cum vrea Ryanair să profite de criza provocată de pandemia de COVID-19

CEO-ul grupului Ryanair, Michael O’Leary, vede o oportunitate uriașă în criza industriei aeronautice provocată de pandemia de COVID-19.

Acesta susține că operatorii aerieni puternici, asa cum este și cel irlandez pe care l-a format, au oportunitatea aproape unică de a se dezvolta.

Dezvoltarea aceasta vine profitând de problemele competiției.

”Cred că de data asta va fi mai bine. Companiile legacy au tăiat 10-20% din capacitate și nu cred că vor mai reveni. Aceste companii văd în acest moment o oportunitate de a reseta piața. Au primit miliarde de dolari în ajutoare de stat și vor să își revină reducând capacitatea și mărind prețurile. Dacă nu ai capacitate suplimentară, și de aceea comanda Ryanair pentru Boeing 737 Max este foarte importantă, să preiei locul de pe piață lăsat de Norwegian și Easyjet, tarifele vor crește”, a spus acesta pentru Flightglobal.

O’Leary nu crede nici că Wizzair va reuși să se extindă în Vestul Europei și dă exemplul Ryanair, care s-a chinuit teribil până a fost obligată de circumstanțe și legi să accepte sindicatele.

Ryanair a suplimentat comanda de 737 Max cu alte 75 de aparate, operatorul low cost mizând puternic pe creșterea capacității de transport în contextul actual al pieței.

Irlandezii vor să profite de faptul că majoritatea companiilor au redus puternic numărul de rute, intrând pe acele piețe cu prețuri competitive.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x