Emirates a lansat cea mai scurta cursa din lume cu Airbus A380

Cea mai scurta cursa operata de cel mai mare avion de pasageri din lume nu e chiar un record pe care si l-ar dori cineva, nu? Ei bine, cei de la Emirates sunt de alta parere.

Operatorul din Emiratele Arabe Unite va folosi gigantul Airbus A380 pe ruta Dubai – Muscat, una ce masoara numai 340 de kilometri!

Fun fact 1: Emirates si-a doborat propriul record de cursa scurta operata cu cel mai mare avion de pasageri, acesta fiind stabilit in urma cu cativa ani pe ruta Dubai – Doha, anulata in 2017.

Fun fact 2: Distanta Dubai – Muscat, de 340 de kilometri, este mai mica decat lungimea totala a cablurilor folosite pentru un singur A380, lungime care ar fi, potrivit Airbus, de peste 500 de kilometri.

Daca va intrebati cat dureaza un zbor intre Dubai si Muscat cu A380, ei bine avem un raspuns pentru voi: aproximativ o ora si zece minute. In aceste conditii, nu va asteptati sa primiti perna si paturica la imbarcare.

Ramane de vazut daca operarea unei curse de nici 350 de kilometri cu uriasul A380 are logica din punct de vedere economic. Sau poate nu ii intereseaza pe cei de la Emirates?

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of