Euroavia ne invita la Rocket Workshop 2019

Read Time:1 Minute, 58 Second

Luna mai este o perioadă aparte pentru studenții Universității POLITEHNICA din București deoarece in 6 și 10-12 mai 2019 Asociația EUROAVIA București organizează cea de-a VIII-a ediție a proiectului Rocket Workshop.

Rocket Workshop este unul dintre evenimentele de amploare realizate în cadrul EUROAVIA București ce își propune să adune în această ediție 22 de echipe, însumând 110 de studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială, dar și ai Universității POLITEHNICA din București, într-o competiție antrenantă ce urmărește lucrul în echipă și procesul de construire a unui rachetomodel.

Rocket Workshop se va desfășura pe parcursul a patru zile, după cum urmează:
Pe data de 6 mai 2019, evenimentul debutează cu o sesiune de training în care membrii Departamentului Tehnic al EUROAVIA București vor pune în temă participanții cu toate informațiile necesare construirii rachetei.
Apoi, în ziua de 10 mai, participanții își vor cunoaște echipele din care fac parte, modul de formare al grupurilor fiind aleatoriu. Odată cu aflarea coechipierilor, participanții vor exersa comunicarea și lucrul în echipă și se vor familiariza cu materialele pe care le vor folosi pentru construirea rachetelor.
În cea de-a treia zi a evenimentului, cea de 11 mai, echipele participante vor începe asamblarea modelelor sub îndrumarea experților.
În ultima zi, echipele participante vor lansa rachetele pe care le-au construit în ziua precedentă. Criteriile după care participanții vor fi punctați sunt: corectitudinea calculelor, altitudinea maximă atinsă, design-ul rachetei, timpul de zbor și integritatea oului de prepeliță.

Rachetele vor avea în partea superioară, în interiorul fuselajului, un ou de prepeliță și o parașută. La aterizarea rachetei înapoi pe sol, oul trebuie să rămână intact. În urma centralizării rezultatelor va fi desemnat un câștigător, urmând ca premierea să aibă loc în a doua parte a zilei.

Pasionații de domeniul aerospațial visează să fie martori la momentul lansării unei rachete, de aceea EUROAVIA București vă oferă ocazia de a lua parte la 22 de “mini-lansări”, cel puțin la fel de spectaculoase. Am dori să ne fiți alături prin filmarea lansării rachetelor în data de 12 mai pe aerodromul Clinceni, ora vă va fi menționată în zilele următoare.

Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, echipa Rocket Workshop 2019 vă invită să urmăriți atât pagina evenimentului, cât și a EUROAVIA București. Pentru a afla mai multe despre activitatea desfășurată de EUROAVIA, vă invităm să accesați website-ul.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Italia trimite avioane Eurofighter Typhoon in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana
Next post Primele misiuni de lupta pentru avioanele F-35A ale USAF
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x