Lansare cu scandal. HiSky, noua companie aeriană din Republica Moldova NU are avioane și certificat de operator

Read Time:2 Minute, 25 Second

O nouă companie aeriană a fost lansată în Republica Moldova, iar aceasta propune pentru început șase destinații europene interesante.

HiSky este numele acestui operator care se va baza pentru zboruri pe un parteneriat cu operatorul român Cobrex Trans.

Pentru zboruri, HiSky va utiliza două aeronave Airbus A320, cursele urmând a debuta în data de 10 aprilie. Destinațiile către care va zbura din Chișinău sunt Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania).

Cele doua avioane A320 sunt configurate într-o singura clasă și oferă 180 de locuri.

UPDATE: Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a transmis, miercuri, că noul operator aerian nu este în realitate operator aerian pentru că i-a fost refuzată eliberarea certificatului de operator aerian. De ce? Pentru că HiSky nu are pentru moment avioane!

”În baza cererii nr. 5267 din 14.11.2019 ”HiSky” S.R.L. a solicitat eliberarea Certificatului de operator aerian. Conform scrisorii nr. 3882 din 23.12.2019 Autoritatea Aeronautică Civilă a decis suspendarea termenului de examinare a cererii ”HiSky” S.R.L. nr. 5267 din 14.11.2019 din considerentele nerespectării de către solicitant a prevederilor ORO.AOC.100 (c) subp. 2 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 831/2018, și anume – lipsa aeronavei. La 22.01.2020 suspendarea termenului de examinare a cererii nr. 5267 din 14.11.2019 a expirat iar documentele lipsă până în prezent nu au fost prezentate. În acest sens, în conformitate cu dispozițiile articolului 6(1)alin. (3) din Legea nr. 160/2011 se stabilește că, după expirarea termenului stabilit pentru suspendare sau pînă la expirarea termenului prevăzut de lege pentru eliberarea actului permisiv, autoritatea emitentă este obligată să elibereze actul permisiv sau să refuze eliberarea acestuia dacă nu sînt întrunite condiţiile stabilite de lege. În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis către solicitantul”HiSky” S.R.L. o scrisoare privind refuzul eliberării Certificatului de operator aerian”, a transmis autoritatea.

În continuare, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o interpelare către HiSky prin care solicită prezentarea documentelor probatoare ce țin de dreptul companiei de a comercializa bilete de avion din nume propriu.

Apropo de bilete, HiSky propune patru clase de rezervare a acestora, de la cea mai ieftină, denumită basic, până la cea mai scumpă, premium plus.

”HiSky își propune să importe și să cultive – aici – la noi acasă, cultura occidentală în ceea ce privesc zborurile cu avionul. Pe de altă parte, vrem să dezvoltăm această companie în spiritul unui sentiment general de siguranță și prietenie – toate orientate spre confortul pasagerilor”, a spus directorul general HiSky, Iulian Scorpan.

La capitolul servicii, noua companie vine cu unele destul de interesante.

”Toți pasagerii ajunși la bordul aeronavelor HiSky, vor avea parte de siguranță, calitate și o abordare cu stil. Pe parcursul călătoriei, vă vom oferi sandwich-uri și băuturi gratuite, încercând să cultivăm dorința de a reveni oricând la serviciile noastre.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Șantajul pentru Eurofighter Typhoon
Next post Ce facem în caz de incendiu pe Otopeni? Minţim?
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x