Masca de protecție va fi obligatorie pentru pasageri în avioanele Wizz Air

Read Time:1 Minute, 55 Second

Wizz Air a anunțat, miercuri, o serie de măsuri menite să împiedice infecțiile cu SARS-CoV-2 la bordul avioanelor. Cea mai importantă este impunerea obligativității purtării măștilor de protecție inclusiv de către pasageri.

Noile protocoale, așa cum sunt denumite ele în comunicatul oficial, sunt un mix de reguli și recomandări menite să reducă la minim contactul dintre persoane înainte de îmbarcare și în timpul zborului.

Pe lângă obligativitatea măștilor, Wizz mai anunță că va implementa distanțarea socială la bordul aeronavelor sale acolo unde gradul de îmbarcare va permite acest lucru.

Cu alte cuvinte, dacă pe un zbor vor fi locuri libere, însoțitorii vor muta pasagerii astfel încât aceștia să nu stea unul lângă celălalt.

Iată însă comunicatul companiei:

”Wizz Air implementează noi protocoale – în conformitate cu reglementările oficiale – pentru a asigura sănătatea pasagerilor și a echipajului și pentru a sprijini distanțarea fizică în timpul îmbarcării și curățenia sporită la bord.

Ca parte a măsurilor de protecție a sănătății clienților și a echipajului, pasagerii ar trebui să facă check-in și să efectueze orice achiziții de servicii online, cum ar fi plata pentru bagaje suplimentare, pentru a reduce interacțiunea neesențială la aeroport. Utilizarea punctelor autonome de predare a bagajelor – acolo unde sunt disponibile – și verificarea rapidă de securitate pe aeroporturi sunt recomandate cu tărie de către compania aeriană pentru a crește și mai mult distanțarea fizică în etapa premergătoare îmbarcării.

În încercarea de a limita răspândirea posibilelor infecții, pasagerii sunt rugați să adopte noile reguli de distanțare fizică atât în ​​timpul îmbarcării, cât și al debarcării. Deși filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează 99,7% dintre virusurile și bacteriile din aerul din cabină, echipajul, precum și pasagerii vor avea obligația să poarte măști pe tot parcursul zborului. Echipajul de cabină va distribui șervețele de igienizare fiecărui pasager, în timp ce eliminarea revistelor de la bord și încurajarea plății cu mijloace contactless în timpul cumpărăturilor la bord sunt măsuri introduse pentru minimizarea contactului fizic. Pe zborurile unde gradul de încărcare permite, echipajul va supraveghea distanțarea locurilor între pasageri.

Wizz Air va continua programul său de curățenie zilnic strict pentru toată flota în exploatare, toate aeronavele fiind dezinfectate peste noapte, în conformitate cu instrucțiunile oficiale. Pentru a rezuma noul protocol, Wizz Air a lansat un videoclip explicativ care vizează principalele măsuri introduse.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

O porcărie,dacă un pasager este infectat,îi infectează și pe ceilalți chiar dacă au mănuși și măști. Avionul este închis ermetic iar aerul din nauntru este „reciclat permament”dar nu 100%,nu-i ca la autobuz sau troleibuz unde poți deschide m-ai multe geamuri,in China s-au contaminat uni în restaurant care stateau lîngă aerul contaminat. Să zicem că purtăm mască,și dacă mi se face sete,am voie să beau apă? Yo unul nu aș mai zbura cu avionul în următorul an,pînă companiile nu dau niște garanții că nu te infectezi în avioanele lor. A trăit Ștefan cel Mare și fără avioane,n-am putea trăi și noi… Read more »

Previous post Gripen C/D ar putea primi radare AESA
Next post Cum profită piloții militari francezi de reducerea traficului aerian
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x