Ministerul de Interne cumpără două avioane Bombardier Learjet 75 pentru transport medical

Read Time:1 Minute, 5 Second

Ministerul de Interne va achiziționa două avioane Bombardier Learjet 75 echipate pentru misiuni de transport medical, conform unui anunț oficial.

Contractul dintre cele două părți a fost semnat vineri.

Aparatele urmează să fie operate de piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI și vor fi operate pentru SMURD.

”A fost semnat contractul pentru achiziția a două avioane mediu-curier în cadrul proiectului “AIR AMBULANCE”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. Prin această achiziție, precum și prin cele anterioare, este consolidată și dezvoltată capacitatea aeriană de răspuns a IGAv. Aceste două aparate de zbor sunt echipate medical și utilizate pentru a transporta pacienți în stare critică, pe o rază de 3.500 km, în întreg spațiul european .Vorbim despre aeronave multifuncționale de care Inspectoratul General de Aviație are nevoie, mai ales că trecem printr-o perioadă plină de provocări în care numărul de intervenții a crescut semnificativ, dar și complexitatea acestora s-a diversificat foarte mult în context pandemic”, a transmis ministrul de Interne.

Valoarea contractului este de 150 de milioane de lei, fără TVA, din această sumă 126 de milioane de lei reprezentând fonduri europene nerambursabile.

Noile avioane SMURD ar trebui livrate în finalul anului viitor și vor înlocui în flota IGAv cele două aparate primite ca donație, un Cessna Citation V și un Piper PA 42-720.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avioane F-15 americane și Eurofighter italiene au ajuns în România pentru misiuni de Poliție Aeriană
Next post Un Eurofighter britanic a doborât o dronă în Siria