MUZEE DE AVIAȚIE | Aeropark Budapest | VIDEO

Unul dintre cele mai interesante muzee ”mici” de aviație pe care le-am vizitat este Aeropark-ul din Budapesta. Și mai impresionant este faptul că discutăm despre un muzeu privat.

Istoria acestui loc a început în 1991, atunci când Ferihegy Aircraft Park a fost deschis în apropierea Aeroportului Budapesta. Existau numai trei exponate în colecție, un Ilyushin Il-14, un Il-18 și un Tupolev Tu-134.

Ferihegy Aircraft Park se afla în subordinea Directoratului pentru Aviație și Aeroporturi, transformat ulterior în Budapest Airport. În momentul în care a fost efectuată schimbarea, noua companie a refuzat să preia și muzeul, care a fost preluat de o fundație și, din 2014, de o asociație non-profit.

În principiu, Aeropark Budapest prezintă o istorie a defunctei Malev, compania de stat maghiară ce a intrat în faliment. Se pot vedea aparate ca Il-18, Tu-134, Tu-154, Li-2 sau Yak-40.

La muzeu se ajunge relativ ușor, atât cu mașina, cât și cu transportul în comun. Un bilet de acces costă cam 8,5 euro, iar Aeropark-ul are și un foarte drăguț magazin de unde se pot cumpăra mai ales obiecte ce amintesc de Malev.

Per total, a fost o experiență interesantă pe care suntem dispuși să o repetăm oricând se va ivi ocazia.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x