Noi detalii despre noile avioane Tarom

La cateva zile dupa anuntul ministrului Transporturilor, preluat apoi si de Tarom, aflam detalii suplimentare despre noile avioane ale operatorului national.

Asa cum stiti probabil deja, Tarom va prelua in leasing operational noua aparate de transport regional ATR 72-600. Va spuneam ceva de detalii proaspete, iar primul dintre acestea este ca aparatele vor fi preluate de la lessorul Nordic Aviation Capital (NAC).

Livrarile vor incepe in octombrie 2019 si vor fi finalizate pe parcursul anului viitor. Cele noua noi avioane vor in locui in flota Tarom vechile ATR 42-500 si 72-500, ce urmeaza sa revina la producator sub forma de buy-back.

ATR 72-600 vine cu motoare noi, cu 40% mai economice fata de vechea generatie si care emit cu 40% mai putin dioxid de carbon in atmosfera.

In plus, dat fiind faptul ca Tarom renunta la micutele ATR 42-500, compania va beneficia de un plus de 330.000 de locuri anual.

“Am selectat ATR-urile dupa o analiza atenta a avioanelor din aceasta categorie, ATR 72-600 demonstrand ca este cel mai bun produs pentru tintele noastre ambitioase in privinta eficientei, a tehnologiei moderne si a responsabilitatii pentru mediu. Cu aceste aparate vom reusi sa lansam noi rute si sa crestem frecventa pe altele”, a spus noul director general al Tarom, Madalina Mezei.

“Suntem foarte mandri sa anuntam ca Tarom este cel mai nou client al nostru. Suntem increzatori ca aparatele ATR 72-600 vor fi eficiente in flota lor pentru multi ani. Multumim Tarom pentru increderea aratata in NAC, asteptam sa ne consolidam relatia pe viitor”, a declarat si Martin Møller, presedintele Nordic Aviation Capital.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mig-21_LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

Tot mai frumos este AN-ul 24 🙂 Chiar as fi curios care este mai reusit din punct de vedere aerodinamic