Noile măsuri de securitate de la Aeroportul Otopeni. Tot ce trebuie să faci înaintea zborului

Compania Națională Aeroporturi București a dat publicității noile măsuri pe care pasagerii vor trebui să le respecte înaintea zborurilor, începând cu data de 15 mai.

Astfel, oamenii nu vor mai intra direct în Terminalul Plecări, ci în corturi amplasate în parcarea din fața acestuia, urmând a fi conduși în terminal în grupuri mici, în funcție de zborul pe care îl au.

Măștile vor fi obligatorii, iar distanța minimă față de alte persoane este de un metru

Iată toate măsurile pe care trebuie să le respectați înaintea unui zbor:

1️⃣ Păstrați permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul! 
2️⃣ La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanță față de terminal, aceștia urmând a fi dirijați direct către corturile de așteptare. Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil. 
3️⃣ Stația de autobuz și peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziționate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Atenție, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulația în zona aeroportului este în continuare deviată!
4️⃣ Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măștii de protecție, cât și păstrarea unei distanțe fizice de 1 metru față de cei din jur
5️⃣ De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora programată a cursei. 
6️⃣ În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de așteptare. Pentru păstrarea distanței de 1 metru, vor fi respectate indicațiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.
7️⃣ În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staționarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.
8️⃣ După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur. Purtarea măștii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces și la controlul de securitate.
9️⃣ În zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de 1 metru față de cei din jur.
1️⃣0️⃣ Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.
1️⃣1️⃣ Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă. 
1️⃣2️⃣ Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Râmân valabile obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, precum și păstrarea unei distanțe de 1 metru față de cei din jur.
1️⃣3️⃣ Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziție de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal și pentru alte persoane decât pasagerii.
1️⃣4️⃣ Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante – recomadăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.
1️⃣5️⃣ Vă rugăm să respectați indicațiile personalului din aeroport! 
1️⃣6️⃣ Eventualele modificări impuse de autorități vor fi imediat implementate și aduse la cunoștința publicului.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x