Pista 2 a Aeroportului Otopeni a fost redeschisă după reparație și modernizare

Mare eveniment mare la Aeroportul Internațional Henri Coandă, din București, acolo unde în această săptămână a fost redeschisă pentru traficul aerian pista 08L-26R. Sau, mai simplu, numărul 2.

Potrivit comunicatului oficial, ”prin finalizarea acestor lucrări de reparații capitale și modernizare, capacitatea portantă PCN s-a ridicat de la 80 la 93 /R/D/W/T, iar capacitatea de procesare zboruri pentru această pistă a crescut cu 20%”.

Reparația capitală și modernizarea Pistei 2 de la Otopeni se traduce prin schimbarea dalelor de beton de pe suprafața de rulare, refacerea terasamentului și modernizarea sistemului de balizaj.

Costul total al investiției de la Otopeni se ridică la 127 de milioane de lei. Lucrarea ce a durat 5 luni de zile are o garanție de 73 de luni.

Pista 2 are o lungime de 3,5 km, o lățime de 60m și a fost construită în 1987. 10 ani mai târziu a fost reparată capital, singura lucrare de anvergură până la aceasta.

La evenimentul de vineri au participat mulți ”oameni de bine”, care s-au lipit absolut dizgrațios de acest moment al finalizării lucrărilor.

Vineri, 19 februarie 2021, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost redeschisă traficului aerian pista…

Posted by Bucharest Airports on Friday, February 19, 2021
Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x