Planul de restructurare al Tarom

Read Time:2 Minute, 20 Second

Compania Tarom va intra într-un amplu proces de restructurare din care ar trebui să iasă mai ”suplă”, dar și mult mai eficientă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susține că acest plan se va baza pe patru piloni principale și include renunțarea la avioanele vechi, la rutele și agențiile neprofitabile, dar și la angajații care umflă schema de personal.

Sunt patru piloni principali pe care ne vom axa în procesul de restructurare și anume reînnoirea flotei, optimizarea comercială, eficiență organizațională și optimizarea costurilor”, a spus Bode la ProTV.

În ceea ce privește flota, Tarom va încerca să vândă anul acesta cele șapte aparate ATR 42-500 și cele două ATR 72-500, obiectivul fiind acela de a obține 32 de milioane de dolari pe ele.

În acest an vom vinde cele 9 ATR-uri vechi și vom încasa undeva la 32 de milioane de dolari și vom vinde și cele 4 Boeing-uri mai vechi. În consecință, în 2021, vom opera cu 23 de aeronave – 9 ATR-uri noi, 4 Airbus și 10 Boeing. Aceasta este structura flotei și ceea ce urmărim prin reînnoirea flotei”, a explicat ministrul.

În continuarea măsurilor de restructurare se va renunța la 9 rute și vor închise 22 dintre cele 30 de agenții!

Sunt 7 rute pe extern și 2 pe intern. Cluj-Iași și Iași-Timișoara nu au fost niciodată profitabile. Aceste curse nu vor mai fi operate. Vom încerca să obținem venituri auxiliare din vânzările la bord, toate companiile practică acest serviciu, dar Tarom mai puțin. Astăzi încasăm 0,6% din acest serviciu, vrem să creștem încasările undeva la 3-3,7%. Vrem să reducem numărul de agenții. Avem 16 agenții interne, vom rămâne cu 6, și din 14 agenții externe vor rămâne două – Bruxelles și Chișinău.”

Punctul sensibil al Tarom, schema de angajați, va fi abordat și vor exista oameni dați afară

La Tarom sunt cu 25 de angajați mai mult pe aeronavă față de media de la celelalte companii aeriene. Astfel, reducerea de personal se va opera obligatoriu în următoarele luni. Despre câți angajați este vorba, despre ce departamente, este imposibil să vorbesc eu acum, dar un lucru este cert: în Tarom nu vom mai vedea un șef la 9 angajați. Noi astăzi avem 192 de șefi la cei 1.776 de angajați. Acest lucru va fi corectat urgent. Astăzi suntem cu salariile la zi. Am avut în șomaj tehnic 631 de angajați și-i vom avea în șomaj până în 31 iulie, programul de lucru a fost redus de la 5 la patru zile, deci o reducere cu 20 la sută a fondului de salarii.”

Un alt element sensibil pentru Tarom, sediul central al companiei, ar putea fi închiriat sau vândut. De ce? Pentru că este ”o suprafață imensă, nefolosită, și gândim o relocare și închirierea sediului central”.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
T-Rex

Nu vine statu’ sa imi salveze si mie compania? Nu tre’ sa imi dea nimic, ca la netrebnicii astia, numa sa nu isi mai bage mana in buzunar la mine, ca ma salvez singur.
Sa zica ba’, te scutesc de impozite sub o anumita suma.

Previous post Cum vrea statul român să salveze Tarom și Blue Air
Next post „Roiuri” de drone deasupra unei centrale nucleare americane
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x