Primul avion Tarom adaptat pentru zboruri cargo a adus echipament medical din China

Read Time:1 Minute, 48 Second

Așa cum vă spuneam în urmă cu două zile, Tarom a efectuat o prima cursă full cargo pe relația China – România pentru a transporta echipamente medicale.

Un avion Boeing 737-800NG înmatriculat YR-BGJ a sosit vineri seara pe Aeroportul Otopeni încărcat cu nouă tone de echipamente cumpărate de o companie de stat din China.

Pentru a putea lua la bord încărcătura din avion au fost scoase scaunele, existând astfel mai mult loc în fuselaj.

De asemenea, echipajul a avut o componență specifică. Au fost la bord trei piloți comandanți – Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina – directorul de zbor al companiei, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache și Cristian Mitu, și un loadmaster, Andrei Petre.

Pentru că Boeingul 737-800NG nu poate acoperi distanța dintre București și Shenzhen, a fost efectuată o escală tehnică în Kazahstan, la Almaty, atât la dus, cât și la întors.

Cum majoritatea zborurilor cu pasageri sunt suspendate în momentul de față, cei de la Tarom au două Boeinguri 738NG cu scaunele scoase și pregătite pentru astfel de zboruri full cargo.

Este de așteptat ca în perioada următoare Tarom să efectueze și alte asemenea zboruri pentru că cererea de echipamente medicale de pe piata românească este în creștere.

Iar la final, asta:

”Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor și celorlalți colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menționez faptul ca aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Aeronautică Civila Romana, Ambasada României în Republica Populară Chineză și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Măii românașilor,dacă nu era Ceaușescu acum eram haliți de Corona și nu aveam motoare și piese de schimb din China pt Mig21.

Previous post Lockheed a primit contractul pentru avioanele F-16 ale Bulgariei
Next post Boeing pierde în continuare comenzi pentru 737 Max
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x