Primul zbor pentru Airbus A321XLR

Read Time:1 Minute, 58 Second

Airbus A321XLR, care vine de la Extra Long Range, a efectuat recent primul zbor.

Conform unui comunicat al celor de la Airbus, pe care îl puteți citi mai jos, aparatul a decolat pe 15 iunie de pe aeroportul din Hamburg și a efectuat un zbor de peste 4 ore.

A321XLR va veni cu o distanță maximă de zbor de peste 8,700 de kilometri și ar putea seta noi referințe pentru zborurile intercontinentale.

Iată și comunicatul:

”Primul avion Airbus de tip A321XLR (Extra Long Range) a realizat cu succes primul zbor. Aeronava, MSN 11000, a decolat de pe aeroportul Hamburg-Finkenwerder la ora 11:00 CET pentru un zbor–test care a durat patru ore și jumătate.

Echipajul aeronavei i-a inclus pe piloții de încercare Thierry Diez și Gabriel Diaz de Villegas Giron, precum și pe inginerii de test Frank Hohmeister, Philippe Pupin și Mehdi Zeddoun. În timpul zborului, echipajul a testat comenzile de zbor, motoarele și sistemele principale ale aeronavei, inclusiv limitele anvelopei de zbor, atât la viteză mare, cât și la viteză mică.

Philippe Mhun, EVP Programs and Services Airbus a declarat: „Acesta este un pas major pentru familia de aeronave A320 și clienții săi din întreaga lume. Imediat ce A321XLR devine operațional, companiile aeriene vor putea oferi confort pe distanțe lungi pe aeronavele cu un singur culoar, datorită cabinei sale unice Airspace. A321XLR va deschide noi rute cu parametri financiari și performanță de mediu imbatabile.”

Se prevede ca aeronava să devină operațională la începutul anului 2024.

A321XLR este următorul pas evolutiv în familia de aeronave A320neo cu un singur culoar, îndeplinind cerințele pieței pentru o rază de acțiune și sarcină utilă sporite, creând mai multă valoare pentru companiile aeriene permițând servicii viabile din punct de vedere economic pe rute mai lungi decât orice alt model de aeronavă comparabil.

A321XLR va oferi o autonomie fără precedent pentru aeronave cu un singur culoar, de până la 4,700 nm (8,700 km), cu un consum de combustibil/loc cu 30% mai mic comparativ cu generația anterioară, precum și reducerea emisiilor de NOx și a zgomotului. Până la sfârșitul lunii mai 2022, A320neo Family a acumulat peste 8.000 de comenzi de la peste 130 de clienți din întreaga lume. A321XLR a adunat peste 500 de comenzi de la peste 20 de clienți.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

E mult 8700km?
Ce rază are competiția? Alea deja existente ce rază aveau?

Previous post Israelul a modernizat avioanele F-35
Next post În timp ce contractul pentru corvete merge din amânare în amânare, Macron promite sprijin pentru Marina română
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x