Probleme financiare pentru Romatsa. Se discută despre reduceri salariale și șomaj tehnic

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A. se confruntă cu mari probleme financiare, iar Ministerul Transporturilor pregătește o serie de măsuri destul de dure.

Jurnalistul Vitalie Cojocari, unul dintre oamenii bine ancorați în realitatea industriei aero din România, susține că angajații Romatsa ar putea avea salariile reduse, iar unii ar urma să fie trimiși în șomaj tehnic.

Totul pentru că pandemia de Covid-19 a pus la pământ avioanele din lumea întreagă, iar în lipsa traficului aerian încasările Romatsa s-au prăbușit.

Momentan nu este foarte clar în ce direcție va merge Ministerul Transporturilor, însă este destul de sigur că urmează tăieri de salarii la nivelul regiei.

Același Vitalie Cojocari a discutat cu sindicaliștii de la Romatsa, care i-au spus că ar fi de acord cu tăieri de salarii dacă acestea vor fi aplicate la nivelul tuturor angajaților, subliniind că inclusiv șefii ar trebui să primească mai puțini bani.

Din punctul nostru de vedere, un mare semn de întrebare se pune în privința timingului.

Dacă măsurile acestea ar fi fost luate în martie sau aprilie, când avioanele erau deja la sol și se prefigura criza industriei aeronautice, nu ar fi spus nimeni nimic.

Dar să vorbești despre șomaj tehnic în rândul controlorilor aerieni în perioada în care avioanele încep să zboare din nou pare cel puțin amatorism, dacă nu chiar rea voință.

Discutăm mai multe despre situația de la Romatsa în momentul în care vom afla clar ce planuri are Ministerul Transporturilor.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
T-Rex

Inainte erau peste 5000 de avioane care trebuiau ghdate. Acum nu sunt nici 50. Specialistii in domeniu apreciaza ca abia in 2024 o sa se ajunga la nivel precovid 2019.
Ce vor sa primeasca salarii super grase de bugetari fara sa faca nimic?
Oricum castigau in Romania cat colegii lor din US.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x