Raportul accidentului Lion Air: Cine e de vina pentru prabusirea primului 737 MAX?

Indonesian National Transportation Safety Committee a publicat raportul final in cazul prabusirii Boeingului 737 MAX al companiei Lion Air, tragedie ce a avut loc pe 29 octombrie 2018.

In cadrul raportului sunt indicate mai multe erori comise atat de producatorul american, cat si de angajatii Lion Air, tehnicieni sau piloti.

Principala responsabilitate o poarta cei de la Boeing, ei fiind acuzati atat pentru designul sistemului MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System), cat si pentru lipsa de informare a echipajelor cu privire la acest sistem.

“Un concept fail-safe si un sistem de rezerva ar fi fost necesare pentru MCAS. Boeing nu a luat in considerare cu adevarat potentialul pierderii controlului avionului. Absenta informatiilor despre MCAS in manualele avionului si in programul de pregatire a pilotilor a facut dificila diagnosticarea problemei si aplicarea procedurilor corecte.”

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
beam_rider Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
beam_rider
Guest
beam_rider

Ar fi fost interesant sa adaugati si partea despre erorile personalului Lion Air. Raportul fiind scris de indonezieni, este de asteptat sa aibao oarecare doza de subiectivism si sa incerce sa plasezeo parte cat mai mare din vina pe compania americana. Daca recunosc si niste erori ale Lion Air, probabil caacestea au fost intradevar foarte grave si n-au putut fi ascunse, asa ca probabil le-au minimizat.