Raportul iranian privind doborârea avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines

Read Time:1 Minute, 42 Second

Autoritățile iraniene au dat publicității raportul final privind doborârea avionului Boeing 737 al celor de la Ukraine International Airlines de anul trecut.

Pe scurt, raportul dă vina pe un operator al unui sistem antiaerian care nu a respectat procedurile și a decis cu de la sine putere să tragă după aeronava civilă. Partea ucraineană respinge acest raport.

Hai să vedem mai întâi ce spun iranienii.

Tragedia a avut loc pe 8 ianuarie 2020, într-o perioadă agitată. Americanii îl omorâseră pe generalul iranian Qasem Soleimani într-un atac cu dronă, iar Teheranul a atacat cu rachete balistice mai multe baze irakiene unde se aflau trupe americane. Iar la momentul doborârii se așteptau riposte din partea SUA.

Nivelul de alertă a fost ridicat în toată țara, iar militarii au informat autoritatea civilă că numai avioanele care au permisiunea armatei pot fi autorizate să decoleze. Astfel, aceste avioane ar fi identificate de militari și nu ar exista probleme.

Cursa UAI a obținut această aprobare militară, iar echipajul a primit aprobarea pentru pornire motoare, aliniere pe pistă și decolare.

Aici apar problemele. Iranienii spun că inițializarea greșită a unor proceduri a făcut ca în sistemul militar de detecție să apară o eroare de 107 grade. Astfel, avionul civil a fost detectat de apărarea antiaeriană, dar pe un curs complet diferit față de cel anunțat.

Un operator a observat aparatul pe acest curs greșit, a încercat să alerteze Centrul de Coordonare fără succes și a tras două rachete sol-aer spre ceea ce identificase drept amenințare.

Nu-mi este foarte clar cum a putut să tragă în direcția reală a avionului dacă în sistem acesta apărea cu o eroare de 107 grade. Nu 2-3, ci 107! Iar iranienii nu explică asta.

Ei bine, operatorul acela este Acarul Păun pentru că ar fi decis cu de la sine putere să utilizeze sistemul antiaerian.

Ucrainienii spun, prin vocea ministrului de externe Dmytro Kuleba, că raportul acesta este părtinitor și că se bazează pe probe selective, concluziile fiind înșelătoare.

Poți citi rezumatul raportului aici

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Modernizarea avioanelor Su-25 ale Bulgariei
Next post Elicopterele H145M nu vor fi asamblate în România