Rolls-Royce si Airbus pregatesc “a treia era a aviatiei”

Britanicii de la Rolls -Royce si concernul Airbus lucreaza la un demonstrator ce va inaugura, spun ei, “a treia era a aviatiei”.

In plina cursa pentru propulsoare mai economice si mai performante, Airbus si Rolls-Royce sunt parteneri in incercarea de a dezvolta motoare hibrid care sa deschida nou perspective pentru aceasta industrie.

Cele doua companii au plecat de la planul Comisiei Europene – Flighpath 2050 – care vizeaza reducerea emisiilor de CO2 cu 75%, de NOx cu 90% si a zgomotului cu 65%.

Inginerii Rolls-Royce spun ca aceste tinte nu pot fi atinse cu designul clasic, asa ca trebuie cautate modele alternative, lucrandu-se acum pe conceptul de motor hibrid.

Obiectivul demonstratorului, denumit E-FAN X, este acela de a testa aceasta noua tehnologie in conditii reale de utilizare si, de ce nu, de a o duce spre maturitate inainte de a se putea vorbi despre utilizarea ei pe scara larga.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
albert Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
albert
Guest
albert

Adica mai clar,ce inseamna motor hibrid?O combinatie intre un diesel-generator de energie electrica si 2-4 motoare electrice la tractiune.De aceia se reduc noxele.Exista de acum vehicule militare auto unde fiecare roata este antrenata de propriul motor electric..