România a primit primele 3 elicoptere H135

România a primit, joi, primele 3 elicoptere H135 produse de Airbus Helicopters ce vor fi utilizate pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Aparatele, ce fac parte dintr-o comandă mai amplă, de 6 bucăți, au deja schema de culori a SMURD și înmatriculare civilă, fiind recepționate de Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I..

Elicopterele H135 au fost cumpărate în mare parte cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – Axa Prioritară 5.

”La sfârșitul lunii iulie 2019 a fost încheiat un acord-cadru pe o perioadă de 4 ani, care prevede cumpărarea a până la 10 elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate operațiunilor medicale aeriene și misiunilor de căutare și salvare (SAR) în țară. Până la acest moment, ulterior semnării a trei contracte subsecvente, comanda totală se ridică la șase elicoptere de tip H135, care urmează să fie folosite pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte (SAR) și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice”, se arată într-un comunicat al IGAv.

Următoarele 3 elicoptere H135 vor fi livrate la mijlocul acestui an.

Valoarea totală a programului este de peste 213 milioane de euro, urmând a fi folosiți și pentru achiziția a 6 elicoptere medii/grele, licitația fiind în desfășurare.

Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. a recepționat trei elicoptere, destinate gestionării situațiilor de urgență,…

Posted by Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. on Thursday, March 4, 2021
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x