Ryanair, Air Connect și Fly One ar putea opera de pe Aeroportul Băneasa

Aeroportul Internațional București-Băneasa ”Aurel Vlaicu” s-ar putea redeschide pentru cursele de linie și charter în câteva zile, 3 companii fiind interesate să opereze de pe aeroportul din nordul Capitalei.

Potrivit directorului demisionar al Companiei Naționale de Aeroporturi București, George Dorobanțu, sunt discuții avansate cu cei de la Ryanair, Air Connect și Fly One pentru zboruri pe și spre Băneasa.

”Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair, care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect, care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One, pentru curse tip charter, Băneasa – Chișinău”, a declarat George Dorobanțu la Radio România Actualități.

Chiar dacă anunțul este spectaculos, realitatea e ușor diferită, după cum reiese chiar din declarații.

Ryanair ar fi interesată de două zboruri pe săptămână, probabil spre destinații interne, însă nu e clar de când. Iar până în iarnă aceste intenții se mai pot schimba.

Air Connect este o companie nouă cu planuri ambițioase, dar rămâne de căzut și cât de realizabile. Cum pe social media încă mai caută piloți de ATR, nu e nici aici clar când ar putea începe efectiv să zboare de pe Băneasa.

Moldovenii de la Fly One ar vrea chartere București – Chișinău și ei par cel mai aproape de a ajunge cu avioanele pe Băneasa acum, dar frecvențele ar urma să fie totuși reduse.

Cert este că mai durează până când Băneasa va deveni un aeroport pentru publicul larg și va ține mult de cum va reuși managementul CNAB să-l ”vândă” companiilor.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FlyOne

Numele FlyOne se scrie legat.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x