Scoala Superioara de Aviatie Civila a solicitat retragerea certificatului de operator aerian comercial

Read Time:1 Minute, 19 Second

Scoala Superioara de Aviatie Civila a ramas fara Certificatul de Operator Aerian Comercial, acesta fiind retras de Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Institutia sustine ca retragerea certificatului s-a facut la cerere, deoarece activitatea de zbor comercial era practic inexistenta in cadrul SSAvC.

In acelasi timp, Scoala anunta ca daca va avea ocazia de a profita pe viitor de zboruri comerciale, ca putea obtine din nou acest certificat.

„SSAvC deține mai multe certificate de autorizare pentru activitatea de zbor, Certificat de autorizare a Organizației de Pregatire personal navigant (certicat ATO eliberat in conf. cu reg EU 1178/2011) si Certificat de Operator Aerian Comercial pentru operațiunile de zbor comerciale (eliberat in conf. cu reg EU 965/2012). In ultimii 2 ani organizatia de pregătire ATO a avut o activitate de zbor de aprox 15.000 ore de zbor iar activitatea de zbor comercial aproximativ 10 ore de zbor.

Avand in vedere specificul instituției (organizație de pregatire personal aeronautic) dar si faptul ca aeronavele detinute sunt de dimensiuni mici,destinate instruirii in zbor , in urma cu 6 luni din considerente economice , Ssavc a solicitat AACR suspendarea certificatului de operator comercial. Tinand cont de prevederile reg EU 965/2012 care spune ca un certificat de operator aerian nu poate fi suspendat mai mult de 6 luni dar si din rațiuni economice ( nu exista perspective pentru operarea comercială a unui avion de dimensiuni mari in viitorul apropiat ), instituția a cerut Autorității Aeronautică Civile Romane revocarea definitivă a certificatului. Menționăm ca daca in viitor vor fi perspective de operare comercială, SSAvC are personalul de specialitate necesar reluării autorizarii.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Primele zboruri ale pilotilor romani pe F-16
Next post MiG-urile 29 poloneze revin la zbor dupa 9 luni
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x