Seminar gratuit pentru a-ti invinge frica de zbor. Iata cum poti participa

Read Time:3 Minute, 49 Second

Daca si tie iti e frica sa zbori cu avionul din diverse motive avem o solutie pentru tine, seminarul gratuit „Nu imi este frica sa zbor”.

Seminarul va avea loc vineri, 15 noiembrie, si le propune aviofobilor o experienta completa, de la discutii cu piloti de avion pana la o foarte interesanta vizita in hangarul de mentenanta al celor de la Romaero, pentru a vedea si afla de la specialisti cat de intretinute si sigure sunt avioanele cu care zburam.

Mai multe detalii gasiti in comunicatul oficial:

FricaDeZbor.ro, primul site din România care tratează Aviația din perspectiva aviofobilor – parte a Asociației Iubim Aviația, având ca partener ROMAERO, și împreună cu Aeroclubul României, invită persoanele cu frică de zbor la seminarul gratuit „Nu îmi este frică să zbor”, ediția a VII-a, pe data de 15 noiembrie 2019, ora 14:30, la sediul ROMAERO, din  apropierea Aeroportului Băneasa. Aici, pasagerii aviofobi vor avea ocazia unică de a sta de vorbă cu specialiști în aviație și psihologie, de a vizita un hangar de mentenanță aeronave, înțelege etapele unei călătorii cu avionul și, nu în ultimul rând, de a învăța cum să își gestioneze teama.

Evenimentul are ca obiectiv principal consolidarea importanței aviației civile internaționale în dezvoltarea socială, economică și culturală a țării noastre, contribuind la îmbunătățirea percepției pe care pasagerii o au în legătură cu transportul aerian, procedurile de siguranță și personalul navigant. Pe parcursul a patru ore, pasagerii afectați de frica de zbor vor avea ocazia să călătorească în culisele aviației civile, iar la final vor obține, direct de la profesioniști, toate informațiile care să-i ajute să își gestioneze fobia în călătoriile lor viitoare cu avionul.   

1 din 4 români are frică de zbor

Potrivit statisticilor realizate de fricadezbor.ro, una dintre cauzele aviofobiei este lipsa de încredere în mentenanța și condiția tehnică a avioanelor. Acesteia i se adaugă frica provocată de turbulențe și alte condiții meteo, dar și neîncrederea în gradul de pregătire și de responsabilitate al piloților.

Pentru a oferi mai multe informații cu privire la standardele înalte din industria aeronautică, organizatorii au inclus în programul evenimentului o vizită în baza de mentenanță ROMAERO. Aici, participanții vor avea ocazia de a observa, în timp real, efectuarea unor proceduri de inspecție tehnică și reparație și de a afla de la specialiști informații din culise, care să le ofere încredere în buna funcționare a aparatelor de zbor și profesionalismul personalul responsabil de acest aspect.   

Ediția a 7-a a seminarului îl va aduce în fața aviofobilor și pe Cătălin Prală, pilot comercial, care le va relata și arăta cum este pregătită o cursă aeriană, cum este influențată aeronava de toate fenomenele meteo pe care le poate întâlni în zborul său, ce reprezintă toate sunetele care se aud în timpul zborului și îi fac pe pasageri să tresară și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fii pilot comandant/copilot. Demersul organizatorilor de a demistifica aviația pentru cei prezenți va fi susținut și de dl. George Rotaru, Director General la Aeroclubul României. Instituția pe care acesta o reprezintă pregătește anual peste 100 de piloți sportivi, o mare parte dintre ei urmând o carieră în Aviația Civilă. Totodată, Aeroclubul României organizează anual peste 15 mitinguri aviatice și participă la tot atâtea, dar și la competiții de profil, în țară și peste hotare, promovând astfel aviația în rândul publicului larg.

În final, psihiatrul Ioana Blaj va oferi explicații cu privire la frica de zbor, cum poate fi ea gestionată și, cel mai important, de ce alcoolul și medicația anxiolitică nu prezintă avantaje.

“Unul din patru români se teme de zbor suficient de mult încât să consume băuturi alcoolice ori să își administreze medicație anxiolitică înainte sau în timpul zborului. Frica de zbor poate afecta pe oricare dintre noi, mai mult sau mai puțin, indiferent de vârstă. Aviofobia poate avea efecte de amploare, în multe etape ale vieții. Să spui ‹nu îmi este frică să zbor› ar putea însemna acceptarea unei promovări în carieră, ce presupune mutarea într-o zonă greu accesibilă cu mașina, participarea la evenimente importante, petrecerea unei vacanțe fabuloase, iar lista poate continua. Cu alte cuvinte, frica de zbor și excluderea călătoriei cu avionul îți pot restricționa viața, nu doar prezentul, ci întregul viitor. Pentru că este un domeniu greu accesibil, ne-am propus să îl demistificăm pentru publicul larg și să oferim informațiile menite să contribuie la relaxarea aviofobilor și la călătorii aeriene mai liniștite, pe viitor, pentru ei”, este de părere Sebastian RADU, inițiatorul proiectului fricadezbor.ro.

Mai multe informații despre seminar și înscriere, se regăsesc pe fricadezbor.ro/seminar.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Olanda ar putea primi F-urile 35 turcesti
Next post Controale peste controale la Tarom. Directorul Mezei ar fi achitat avansul pentru ATR-uri fara contract
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x