Spania condamna politica inselatoare de bagaje a Ryanair

Read Time:1 Minute, 30 Second

Operatorul lowcost Ryanair a fost condamnat de o instanta din Spania pentru politica inselatoare a bagajelor de cabina.

Concret, compania aeriana a fost reclamata in Spania de o pasagera ce a fost obligata sa plateasca 20 de euro in plus fata de costul biletului pentru a calatori cu un bagaj de 10 kilograme pe ruta Madrid – Bruxelles.

Instanta a fost de acord cu solicitarea reclamantei de a-i fi restituiti banii si a decis si ca politica celor de la Ryan este abuziva.

Sentinta citeaza o regula din Spania potrivit careia bagajul de mana poate fi luat la bord de pasageri fara niciun cost suplimentar.

Judecatoarea a caracterizat taxa impusa de operatorul lowcost ca fiind abuziva si una care ingradeste drepturi ale pasagerilor recunoscute prin lege.

Foarte important este ca sentinta in cauza este definitiva, iar politica de bagaje a Ryanair a fost declarata neregulamentara pe teritoriul Spaniei.

Cu toate acestea, compania spune ca decizia nu ii va afecta operatiunile din Spania si ca nu se va schimba nimic in politica de bagaje.

„Aceasta decizie nu va afecta politica de bagaje a Ryanair pentru ca este un caz izolat de interpretare gresita a libertatii noastre comerciale in determinarea marimii bagajului de mana”, a transmis operatorul, conform Reuters.

Este a doua decizie majora impotriva politicilor de bagaje inselatoare ale operatorilor lowcost dupa cele din Italia. Acolo, in prima faza aceasta politica a fost interzisa, ulterior Ryan si Wizz au primit amenzi de ordinul milioanelor de euro, insa totul a fost suspendat pana la o ancheta ampla si o noua sentinta.

In finalul anului trecut, in acelasi timp, dar fara sa fie un cartel, Ryanair si Wizzair au modificat politicile de bagaje acceptand in cabine, fara taxa suplimentara, numai bagajele ce incap sub scaunul din faxa, excluzand astfel trollerele de la gratuitate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Germania renunta la vechile Eurofighter. Avioanele vor fi scoase la vanzare
Next post Emiratele Arabe Unite lanseaza prima comanda pentru avionul B-250
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x