Tarom efectuează zboruri cargo cu doua Boeing 737 NG

Read Time:1 Minute, 5 Second

Tarom a adaptat două dintre avioanele Boeing 737-800 NG pentru zboruri cargo, iar unul dintre ele a plecat joi dimineata într-o primă cursa spre China.

Scaunele au fost scoase din fuselajul aparatelor pentru a face mai mult loc paletilor cu echipamente medicale ce urmează să fie importate din țara care a pornit pandemia de COVID-19.

Așa cum vă spuneam, YR-BGJ a decolat joi dimineață de pe Otopeni și a aterizat cinci ore mai târziu la Almaty, în Kazahstan, pentru o escală tehnică. După încă o oră și jumătate a decolat spre China.

Destinația finală este orașul Shenzhen, după cum anunță colegii de la boardingpass.ro, acolo unde avionul ar trebui să fie încărcat cu echipamente medicale comandate companiilor din China.

Revenirea la București va avea loc mâine pe același traseu, cu escala tehnică din Kazahstan, aterizarea fiind programată după ora locală 19.

Un al doilea aparat, YR-BGK, este și el pregătit pentru zboruri cargo și ar trebui să plece cât de curând pe același traseu.

Scoaterea scaunelor din interiorul avioanelor indică faptul că cele două Boeinguri vor prelua echipamente voluminoase, nu neapărat foarte grele, de aceea fiind nevoie de spațiu suplimentar în fuselaj.

Să sperăm că vom avea mai multe detalii mâine, atunci când BGJ va reveni în România cu primul transport.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Traficul aerian din România, în scădere cu 36%
Next post Suedia ar putea cumpăra avioane T-7A Red Hawk