TAROM se joacă de-a închiderea rutei București – Londra

Read Time:2 Minute, 29 Second

Compania națională de transport aerian se joacă de-a închiderea rutei spre Londra și, în același timp, de-a vânzarea sloturilor de pe aeroportul Heathrow, cel mai important din Marea Britanie.

În urmă cu o săptămână, a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie a Adunării Generale a Acționarilor TAROM care vorbește despre închiderea rutei spre Londra și vânzarea sloturilor de pe LHR.

Conform deciziei, compania Virgin Atlantic urma să cumpere sloturile TAROM pentru 22 de milioane de lire sterline.

”Luând în considerare că prin Planul de restructurare al Companiei TAROM, propus de Consiliul de Administrație și aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor, este prevăzută închiderea rutei București – Londra, aprobă atribuirea contractului de vânzare a sloturilor LHR ofertantului Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024 (conform Planului de restructurare aprobat prin hotărârea AGA din 07.12.2022 și comunicat Comisiei Europene)”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

După ce această informație a devenit publică, TAROM a revenit cu un comunicat de presă prin care spune că decizia AGA nu mai este valabilă și că își păstrează locul pe Heathrow, urmând a opera în continuare ruta București – Londra.

”Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM operează în 2024 zborurile spre Londra, cu aceeaşi frecvenţă zilnică şi acelaşi program ca în anul anterior (2023). Ruta Bucureşti –Londra este deschisă iar sloturile de zbor aparţin companiei. La data de 5 februarie a.c., în urma datelor preluate de presă din M.O., respectiv publicării unei aprobări a AGA a TAROM din iulie 2023 care mandata directorul general să negocieze şi să semneze cu un ofertant existent în acea perioadă sloturile LHR ale companiei, a apărut în spaţiul public o informaţie care nu mai este de actualitate şi nici nu îşi produce efectele. Deşi în Planul de restructurare al companiei sunt aprobate mai multe măsuri care conduc la viabilitatea companiei, inclusiv acelea care prevăd retragerea optimă din operarea unor sloturi, aceste măsuri sunt puse în practică doar în contextul în care servesc intereselor companiei şi obiectivului de profitabilizare a activităţilor. Din vara anului 2023 şi până în prezent, în urma ofertelor primite şi a negocierilor purtate, compania nu a găsit o soluţie optimă care să conducă la renunţarea la sloturile LHR şi operează destinaţia Londra, cu aceeaşi frecvenţă şi acelaşi program”, se arată în comunicatul TAROM.

Acest comunicat nu spune modul și momentul în care o hotărâre a AGA a fost anulată și de ce consideră că nu a găsit o soluție optimă de vânzare a sloturilor deși anunțase un acord cu Virgin.

Trebuie menționat faptul că TAROM are de la începutul acestui an un nou director general interimar, care este și fost director general interimar.

Omul care fusese ”mandatat” să vândă sloturile TAROM de pe Heathrow, Bogdan Popescu, și-a dat demisia din funcția de director general în decembrie 2023, fiind înlocuit de Costin Iordache, director general interimar și în prima parte a anului trecut.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Baza 95 Aeriană Bacău are un nou comandant
Next post Zelenskyy l-a înlocuit pe comandantul armatei Ucrainei
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x