Toate zborurile dintre România și Italia, suspendate până pe 23 martie

Guvernul României a decis, duminică seara, suspendarea tuturor zborurilor dintre România și Italia începând de luni, 9 martie.

Măsura va fi în vigoare până în data de 23 martie.

”S-a decis suspendarea zborurilor din Italia catre Romania si din Romania catre Italia din data de 9 martie 2020, ora 12:00 – ora Romaniei pana in 23 martie 2020, ora 12:00, pentru toti operatorii aerieni, pe toate aeroporturile din tara.

Operatorii aerieni au obligatia sa comunice romanilor care se vor imbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud catre Romania cu escala faptul ca vor intra in carantina pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere la imbarcarea in aeronava.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor straini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud catre Romania cu escala”, a transmis ministrul de Interne, conform Ziare.com.

Această decizie afectează toate companiile aeriene ce efectuează curse între România și Italia și vizează de asemenea toată Italia, nu doar zona de nord a țării.

Primii care au reacționat au fost cei de la Tarom, care au transmis că pasagerii cu bilete valabile în această perioadă pot solicita schimbarea lor sau primirea banilor înapoi.

”Dragi pasageri, in urma ședinței Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență din data de 08.03.2020 organizata la sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a decis ca pana pe data de 23.03.2020 să se suspende toate zborurile către si dinspre Italia din cauza răspândirii infectiei cu virusul COVID19. Pasagerii care aveau bilete achiziționate și aveau ca data de calatorie aceast interval (09.03.2020-23.03.2020) vor putea sa foloseasca contravaloarea acestora pentru a achiziționa o alta călătorie cu compania noastra sau vor putea primi banii înapoi. Pentru a execita opțiunea, va rugam sa ne contactați la adresa de email contact@tarom.ro sau la numărul de telefon 021 9361.Va asiguram ca prioritatea noastră numărul 1 este siguranta pasagerilor noștri”, se arată în comunicatul Tarom.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x