Un nou acord intre Tarom si Blue Air si zvonuri despre o posibila preluare

La inceputul acestei saptamani, Blue Air si Tarom au anuntat semnarea unui nou contract, de aceasta data fiind vorba despre un acord bilateral interline.

In acelasi timp, apar zvonuri despre o ipotetica preluare a operatorului low cost de catre compania detinuta de statul roman prin Ministerul Economiei.

Iata, pentru inceput, ce a transmis Blue Air prin intermediul unui comunicat:

Compania Blue Air anunță semnarea unui acord bilateral interline cu Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM. În baza acestui acord, implementat din 15 martie 2019, Blue Air își extinde rețeaua operațională și prezența în Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii.

Blue Air continuă să-și îmbunătățească oferta de servicii pentru a oferi pasagerilor opțiuni de călătorie cât mai flexibile și confortabile. Pasagerii care aleg să călătorească pe un itinerariu compus din segmente Blue Air / TAROM vor beneficia de o experiență fluentă de călătorie. Astfel, toate cărțile de îmbarcare se vor emite la punctul de origine, nemaifiind nevoie de a efectua procesul de check-in în punctul de conexiune. Biletele în baza acordului bilateral interline sunt disponibile la agențiile partenere ale celor două companii.

“Suntem încântați de succesul acestui acord și ne bucurăm să ducem parteneriatul cu TAROM la un nou nivel. Această cooperare era așteptată de piață, denotă cele câteva sute de bilete vândute în primele zile. Cu siguranță, noile destinații astfel deservite de ambele companii vor duce la creșterea performanțelor economice pentru ambele companii aeriene.

Dacă până ieri un pasager trebuia să aleagă alte linii aeriene pentru a călători, de exemplu, de la Istanbul la Lisabona, astăzi are oportunitatea să folosească serviciile aeriene românești. Pasagerii noștri se pot bucura de o acoperire internațională extinsă și de un confort suplimentar în situația zborurilor cu conexiune. Rămânem, astfel, dedicați strategiei noastre de a continua să unim familii, prieteni și afaceri prin deschiderea de noi oportunități de călătorie”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

Blue Air are parteneriate interline și cu Alitalia, Air Italy, Air Moldova, APG Airlines, Cyprus Airways, El Al, Finnair, Hahn Air, Royal Air Maroc sau TAP Air Portugal.

Acum cireasa de pe tort. Sau bomboana de pe coliva, cum vreti sa ii spuneti. Vitalie Cojocari, jurnalist la ProTV, a anuntat nu cu mult timp in urma ca are informatii potrivit carora la nivel de guvern se analizeaza posibilitatea ca Tarom sa preia Blue Air!

Ar exista si un act normativ in acest sens, care este tinut secret in momentul de fata.

Informatia este pe surse, deci trebuie luata ca atare. In plus, din ce stim noi Vitalie este singurul care a pomenit despre asa ceva pana acum, din discursul public al oficialilor lipsind cu desavarsire orice trimitere la posibilitatea ca Tarom sa preia Blue Air.

Totusi, daca statul roman ar investi intr-o asemenea afacere nu putem scapa din vedere recentele schimbari din actionariatul Blue Air, grupul german Zeitfracht preluand la inceputul acestui an un pachet de 10% din actiunile operatorului roman.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mariusnlg Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nlg
Guest
nlg

Statul prin conducerea Tarom nu e in stare sa rezolve destule probleme din companie, numai una in plus nu le trebuia! N-as crede in povestea asta. O fi fost o idee a cuiva dar nu o vad dusa la bun sfarsit.

Marius
Guest
Marius

Ar fi o preluare foarte dificila din punct de vedere scriptual, procedural. Despre operarea ulterioara fuziunii/preluarii putem face doar speculatii, dar nici aceea nu mi se pare prea facila.