Una dintre pistele Aeroportului Bruxelles va fi refacuta in 6 saptamani

Read Time:1 Minute, 41 Second

Una dintre cele doua piste principale ale Aeroportului Bruxelles va fi inchisa timp de sase saptamani pentru operatiuni de reabilitare.

Potrivit unui anunt oficial, pista 07L/25R va fi complet inchisa pentru o perioada de sase saptamani incepand cu data de 13 iulie 2020, in aceasta perioada urmand a se efectua lucrari de inlocuire a suprafetei asfaltice, dar si de reparatie capitala a sistemelor de iluminat, drenaj si cablaj.

Balizajul va fi inlocuit, iar la sistemul de drenaj se va lucra la noi santuri si la noi modalitati de evacuare a apei, ceea ce inseamna ca lucrarile sunt mult mai complexe fata de o simpla reasfaltare.

Reprezentantii aeroportului sustin ca aceste lucrari vor prelungi durata de viata a pistei cu aproximativ 15 ani, iar in cele sase saptamani de inchidere se va lucra 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Cealalta pista paralela a Aeroportului Bruxelles, 07R/25L, dar si cea de-a treia, mai mica, 01/19, au fost reabilitate in urma cu patru ani si vor ramane operationale.

Pentru ca va plac comparatiile, undeva pe la sfarsitul lunii iunie a venit un comunicat privind lucrarile de modernizare ale pistei 2 de la Aeroportul Otopeni. Contractul a fost semnat pe 21 iunie, are o valoare de 109 milioane de lei si o durata de 10 luni si jumatate.

„Graficul este unul simplu, două luni şi jumătate proiectare, opt luni execuţie, deci acesta este graficul în care trebuie să se încadreze constructorul. (…) Deci în zece luni jumătate acest obiectiv va fi modernizat”, spunea la vremea respectiva ministrul Transporturilor despre lucrarile de la pista 2.

Mai departe, pentru o cale de rulare lunga de un kilometru, celebra cale de rulare Delta, operatiunile de refacere, care inseamna totusi mai mult decat reasfaltare din ce au declarat reprezentantii CNAB, dureaza 6 luni sau, daca vreti, 24 de saptamani.

Pista 25R de la Bruxelles are o lungime de 3.3 kilometri si o latime de 45 de metri. La Bucuresti dimensiunile sunt de 3.5 kilometri/ 45 de metri.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post J-20, in formatie de sapte | VIDEO
Next post Pakistanul cumpara avioane Mirage 5 la mana a doua
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x