Uniunea Europeană schimbă temporar legislația pentru a opri ”zborurile fantomă”

Uniunea Europeană a decis să efectueze o modificare temporară în legislație pentru ca operatorii aerieni să renunțe la ”zborurile fantomă”, obligatorii în momentul de față.

Aceste ”zboruri fantomă” sunt cursele regulate operate de companii cu avioanele mai mult goale în contextul scăderii drastice a cererii doar pentru a nu pierde sloturile de pe anumite aeroporturi.

Legislația europeană prevede că o companie aeriană riscă să piardă slotul de pe un aeroport din zona comunitară dacă nu efectuează cel puțin 80% din cursele programate către destinația respectivă.

Cum epidemia de coronavirus a redus cererea de bilete cu mai bine de 50%, cei mai mulți dintre operatori au folosit avioane ce au zburat mai mult goale spre unele destinații, mai ales către cele din zonele afectate, doar pentru a nu pierde sloturile.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți că legislația va fi amendată temporar.

”Epidemia de coronavirus are un impact major asupra industriei aviatice din Europa și din întreaga lume. Observăm că situația se deteriorează pe zi ce trece și că traficul va scădea și mai mult pe viitor. De aceea Comisia va amenda rapid legislația privind așa numitere sloturi pe aeroporturi. Vrem ca operatorilor aerieni să le fie mai ușor să își păstreze sloturile chiar dacă nu operează zboruri din cauza traficului în declin”, a spus aceasta.

Foarte probabil, procentul de curse ce trebuie operate va fi scăzut spre 50% în următoarele luni.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of