Zboruri din Europa către Statele Unite cu buget redus

Ultimii trei ani sunt caracterizați de schimbări făcute în avantajul persoanelor interesate să călătorească mai des și mai convenabil dinspre și către continentul râvnit al celor 50 de state.

Companiile aeriene care pun la dispoziție călătorii ce implică și anumite consensuri, precum renunțarea la bagaje de cală și la mesele servite deasupra norilor, își au bazele aeriene în orașe ca Rejkjavik, Aalborg, Oslo sau Barcelona. O analiză succintă a ofertelor acestora constă în principal în cântărirea avantajelor și dezavantajelor, a bugetului pe care îl poți investi și a aspectelor la care ești dispus să renunți: confort sau timp.

Multe persoane s-au convins deja că nu este imposibil să zbori peste Oceanul Atlantic cu un preț redus. Schimbările au apărut odată cu introducerea rutei SUA – Europa, când companii aeriene precum Wow, Primera sau French Bee au introdus tarife low-cost, făcându-i pe oameni fericiți și capabili să ajungă în capitalele europene în doar câteva ore, uneori chiar și fără escală. Apoi lucrurile au început să funcționeze în același mod și viceversa, iar astăzi este un lucru comun să găsești un zbor accesibil către New York, Las Vegas sau San Francisco. În această lună, spre exemplu, compania aeriană Level a anunțat că începând cu luna octombrie a acestui an va introduce zboruri directe între Las Vegas și Paris, cu prețuri începând de la 99 de dolari. Cu astfel de oferte nu e de mirare că inițiativele care promovează SUA ca destinație sunt în continuă creștere. Competiții sau jocuri care presupun o mică taxă de înscriere, îndeplinirea unui anumit task, urmate de o tragere la sorți, pot avea ca premiu o călătorie de câteva zile dincolo de ocean.

De aceea, coincidențele ies din discuție atunci când aflăm de o nouă competiție care oferă un astfel de premiu. Este vorba de o adaptare la schimbări, dar și de încercarea de a îndeplini niște idealuri. Orașe mari din State, precum New York sau Las Vegas fascinează prin cultura lor contemporană și capacitatea de a oferi posibilități propagate mai mult prin media sau însușite prin intermediul culturii cinematografice. Las Vegas este echivalent al conceptului larg răspândit de “Mecca a jocurilor”, iar anul acesta este destinația aleasă pentru Ultimate Fighting Championship 2019. A ajunge acolo poate deveni un vis împlinit pentru iubitorii de arte marțiale. Un alt oraș din State, San Francisco, a fost ales anul trecut de brandul Oreo tot ca premiu pentru particparea în cadrul unui concurs, iar anul acesta inițiativa Technovation oferă tinerilor oportunitatea unei călătorii în centrul universului informaticii, Silicon Valley. Pe măsură ce această deschidere către destinații trans-atlantice crește este satisfăcător faptul oamenii au ocazia de a-și lărgi orizonturile și de a trage cu ochiul la ceva ce se derulează zilnic în paralel cu universurile noastre.

Foto: Sourav Mishra, Pexels License

Din România, ca să ajungi cât mai rapid în SUA este nevoie de rute care implică escale, pentru că niciuna dintre companiile care au introdus zborurile la mare căutare nu are o bază aeriană în București. Așadar, există mai multe filiere prin care este posibil să aterizezi într-un anumit interval de ore pe tărâm american. Poți să o alegi pe cea nordică, pornind inițial spre Oslo, iar de acolo apelezi la serviciile Norwegian Air, care îți permit să călătorești cu un bagaj de 10 kg inclus în prețul biletului de avion spre New York sau Miami. Aflată în extindere, compania a început să pună la dispoziție și zboruri din Bergen, Stockholm sau Copenhaga.

Spre Miami se mai poate pleca și din Bruxelles, iar până acolo se găsesc destul de des oferte budget-friendly. Și Dublin – New York sună bine, iar cum capitala irlandeză este în sine o destinație aflată pe listele multor persoane, varianta de a petrece câteva zile acolo înainte de a vizita orașul zgârie-norilor merită luată în considerare. Oferte care altădată erau de negăsit printr-un simplu search pe Google se mai găsesc și la Emirates sau Qatar, fie cu plecare din Milano sau chiar din București, dar în acest caz cu escală în Doha. Analiza prețurilor rămâne însă la latitudinea fiecărei persoane. Important este că există multe căi prin care poți ajunge dincolo de ocean. Poți alege să joci și să câștigi, să te înscrii în competiții sau să vânezi efectiv oferte.

Foto: Brett Sayles, Pexels License
Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x