A fost infiintata prima unitate de Patriot a Fortelor Aeriene Romane – Regimentul 74

Fortele Aeriene Romane anunta ca luni, 3 decembrie, a fost infiintata prima unitate destinata operarii sistemelor antiaeriene Patriot, este vorba despre Regimentul 74.

Regimentul 74 Patriot se afla in subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene si reprezinta o premiera pentru sistemul national de aparare antiaeriana.

Iata si comunicatul Fortelor Aeriene:

“Începând cu luna decembrie 2018 se scrie un nou capitol în istoria Armatei României, și mai ales în istoria sistemului național de apărare antiaeriană: în data de 1 decembrie s-a înființat Regimentul 74 PATRIOT, în subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene.

Evenimentul, o premieră în Armata României, a fost celebrat luni 3 decembrie printr-o ceremonie militară la care a participat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel PANĂ, alături de specialiști din domeniul rachetelor sol-aer din conducerea SMFA.

Înființarea noii unități e un pas important în crearea capabilității antirachetă din Armata României, Regimentul 74 PATRIOT fiind prima structura care va deține, începând cu anul 2020, cea mai nouă configurație a cunoscutului sistem de rachete sol-aer.”

Primul sistem Patriot va ajunge in Romania anul viitor, potrivit declaratiilor oficiale.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Patriotul trebuia luat din 2006. Decît nimic e bun și așa ,cu 12-14 ani întîrziere.