A greșit NATO atunci când a trimis avioanele F-35 aproape de Rusia?

Read Time:1 Minute, 54 Second

Niște lăut… adică ziariști profesioniști, recunoscuți pentru plăcerea de a distribui propaganda rusă, au luat cu asalt social media aviatică din România cu un articolaș intitulat ”NATO a GREȘIT, Moscova a PROFITAT. Explicațiile unui expert rus”.

Pe scurt, lăut… adică menestrelii cuvintelor de la fițuica respectivă, traduc prost un articol de propagandă al unui site de propagandă rusă.

Ei zic că decizia NATO de a disloca avioane F-35 Lightning II în Estonia, foarte aproape de granița cu Rusia, ajută Moscova să dezvolte noi arme incredibile care să facă platformele de generația V inutile.

Și că rușii au câștigat deja, deși n-au dezvoltat nimic, iar sistemele pe care le-au produs până acum au avut rezultate cel mult modeste în conflictele reale (vă mai amintiți cum pocneau mult-lăudatele Pantsir în Siria?) la care au luat parte.

Hai să vedem puțin despre ce e vorba.

Misiunea avioanelor F-35 italiene din Estonia este publică. Face parte din Baltic Air Policing, a fost planificată cu niște luni bune înainte și toată lumea știa de ea. Nu a fost vreo dislocare secretă de F-35 despre care abilii ruși au aflat.

Într-o astfel de misiune aparatele nu zboară în configurație stealth. Tocmai pentru că sunt aproape de potențialul inamic, dar și pentru că misiunea lor este alta.

Poate părea un overkill pentru F-35, însă italienii, și nu numai ei, vor să vadă cum se comportă acest avion în condiții normale de utilizare pe un teatru extern: care e rata de disponibilitate, care sunt costurile mentenanței, ce probleme apar departe de bază și așa mai departe. Plus comportamentul în misiuni ”normale”, care nu necesită capabilitățile stealth.

Cum zboară avioanele ”invizibile” într-un mod… neinvizibil? Cu ajutorul unor dispozitive care se numesc lentine Luneburg și care au unicul rol de a amplifica semnalul radar. Adică avionul, chiar dacă este construit pentru a fi stealth, este echipat cu aceste lentile care reflectă semnalul radar mai ceva decât reflectă lăutarii ăștia din presă prostia.

Nu în ultimul rând, avioane de generația V, adică F-22, efectuează misiuni de Poliție Aeriană în Alaska, tot foarte aproape de Rusia, de mulți ani de zile. Cu toate astea, se pare că în ultimii 15 ani NATO n-a GREȘIT și Moscova n-a PROFITAT…

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “A greșit NATO atunci când a trimis avioanele F-35 aproape de Rusia?

  1. In muntii Maramures am intalnit ciobani fara scoli superioare care au mai multa materie cenusie in cap de cat foarte multi in partea mediei care sant „agreiati” de partea inconstienta si incapabila a politicului. Este trist!

  2. Eu nu vad distractia. Aceste avioane sunt vizibile de cel putin 10 ani pentru Rusia, de aceea nici nu se deranjeaza sa trimita patrula dupa ele.
    Dara va intreb, voi astia cu site-uri pro americane si mai ales de aviatie de ce mai scrieti astfel de balarii.

    1. Mda, nu se mai deranjeaza sa trimita dupa astea invizibile, dar se deranjeaza sa trimita dupa oricare altele. Astea „vizibile de 10 ani nu or fi avioane militare, care ar putea reprezenta o amenintare, probabil sunt de jucarie sau livreaza flori…
      Bag sama ca asa cum nu vezi distractia, nu vezi nici penibilul argumentului tau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post De ce mor piloții? Cazul Bulgaria și niște asemănări dureroase
Next post I-auzi una gogonată: India ar vrea să producă IAR-99 (în România)!