Aerostar așteaptă primul F-16 la reparații în 2021

Read Time:1 Minute, 18 Second

Compania Aerostar Bacău, desemnată centru național de mentenanță pentru avioanele F-16, așteaptă primul Viper pentru lucrări de specialitate în cursul acestui an.

Informația a fost publicată în ”Raportul Consiliului de Administrație la 31.12.2020”, în capitolul ”Sisteme pentru apărare”.

”AEROSTAR face parte din industria naţională de apărare în conformitate cu legea 232/2016, având statutul de operator economic autorizat înscris în Registrul Unic al operatorilor economici şi al capacităţilor de producţie şi/sau de servicii pentru apărare. În baza acestei legi, Guvernul României a desemnat AEROSTAR din luna decembrie 2018 drept Centrul de mentenanţă pentru aeronavele F-16 din dotarea armatei române.
AEROSTAR a intrat în rol şi a iniţiat investiţiile pentru setarea capabilităţilor necesare. Centrul de mentenanţă pentru avioanele F-16 se dezvoltă în mod progresiv prin alocarea şi instruirea personalului, fabricaţia şi achiziţia dispozitivelor şi bancurilor de testare şi crearea infrastructurii proprii de întreţinere a acestor aeronave, urmând ca primul avion F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române să intre în lucrări la sediul Aerostar în cursul anului 2021.”

În mod normal, Aerostar ar trebui să preia de la Ministerul Apărării lucrările complexe de mentenanță, reparațiile capitale planificate la un anumit număr de ore de zbor per aparat.

De asemenea, în perioada următoare Aerostar se va implica și în lucrările de upgrade pentru F-16.

Primele două avioane românești vor fi modernizate în Portugalia, dar cu asistența specialiștilor noștri, iar celelalte 15 bucăți din efectivul Escadrilei 53 vor trece prin aceleași lucrări la Bacău.

Puteți citi raportul Consiliului de Administrație de la Aerostar aici

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Baltic Air Policing cu F-35
Next post Forțele Aeriene din Argentina își vând la licitație avioanele de acrobație
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x