Airbus vrea sa transforme A320neo in avion de patrulare maritima

Airbus Defence & Space intentioneaza sa transforme aparatul de linie A320neo in avion de patrulare martitima.

In cadrul expozitiei Euronaval 2018, producatorul european a prezentat o macheta a unui A320neo MPA (Maritime Patrol Aircraft), semnaland practic debutul acestui proiect.

Momentan suntem in faza de studiu, insa sunt sanse mari ca proiectul A320M3A sa se concretizeze, mai ales ca urmeaza o cale de succes implementata de rivalii de la Boieng, care au transformat B737 in P-8 Poseidon.

Airbus vede viitorul A320M3A ca o aeronava pentru misiuni ISR (intelligence, surveillance, reconnaissance), dar ce poate fi adaptata si pentru transportul militar. Avionul va putea fi configurat pentru misiuni ASuW (Anti Surfarce Warfare) si ASW (Anti Submarine Warfare), dar si ca centru de comanda (C4ISR).

Franta si Germania sunt clientii principali avuti in vedere de Airbus, care dezvolta avionul din fonduri proprii momentan, insa nu sunt exluse viitoare comenzi din partea membrilor NATO de pe “batranul continent”.

Din cate se pare si din ce s-a putut vedea pe macheta prezentata de Airbus la Euronaval 2018, A320M3A va fi practic o varianta europeana a lui P-8 Poseidon, cu configuratii similare.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRpsycho Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
psycho
Guest
psycho

pe partea asta suntem acoperiți de alianță sau ne-ar trebui și nouă ceva de genu’ ?